Annonce
112

Sigtet for overfald med kniv: 24-årig får forlænget sin varetægtsfængsling

Arkivfoto
Kvinde sigtet for grav vold i forbindelse med et knivoverfald i Skjern, skal fortsat sidde varetægtsfængslet.

Skjern: Den 24-årige kvinde fra Skjern, som er sigtet for grov vold i forbindelse med et knivstikkeri, skal foreløbig blive bag tremmer.

Ifølge Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning er kvindens varetægtsfængsling blevet forlænget frem til den 5. august.

Episoden foregik på Østre Allé i Skjern den 10. juni, hvor en 18-årig mand fik overfladiske skrammer efter et overfald i en lejlighed. Mandens 24-årige veninde blev i første omgang sigtet for drabsforsøg, men siden blev sigtelsen ændret til grov vold. Hun blev i første omgang varetægtsfængslet i fire uger, og nu er fængslingen altså blevet forlænget.

Under grundlovsforhøret nægtede kvinden sig skyldig men forklarede, at hun kunne havde haft et blackout og derfor ikke havde nogen erindring om knivstikkeriet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce