Annonce
Tønder

Sigtet for trusler: Mand fængslet i fire uger

En mand er nu anholdt og sigtet for trusler. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
En 38-årig mand, der er mistænkt for at have truet kommunalt ansatte i Tønder Kommune, blev søndag fængslet fire uger. Han nægtede sig skyldig og kærede fængslingen.

TØNDER: En mand, der angiveligt er kommet med trusler mod navnegivne ansatte hos Tønder Kommune, er blevet anholdt. Han blev søndag klokken 12.30 fremstillet i et grundslovsforhør ved Retten i Sønderborg.

Manden er sigtet for trusler mod personer i offentligt tjeneste.

- Han har nægtet sig skyldig, men er varetægsfængslet i fire uger, fortalte Kasper Nygaard, senioranklager ved Syd- og Sønderjyllands Politi, efter søndagens grundlovsforhør.

Ifølge Kasper Nygaard er den varetægtsfængslede en 38-årig syrisk statsborger, der er bosiddende i Tønder Kommune. Manden valgte at kære fængslingen - han er nu fængslet indtil landsretten har taget stilling i sagen. Det forventer Kasper Nygaard sker enten mandag eller tirsdag.

- Landsretten kigger på papirerne og den forklaring, han har givet i retten i dag (søndag red.), og så træffer de afgørelse på baggrund af det, lyder det fra Kasper Nygaard.

Annonce

Sikkerhedsmæssige tiltag

Tønder Kommune iværksatte efter truslerne mod personalet sikkerhedsmæssige tiltag, som skulle garantere sikkerheden for både personalet og alle besøgende på de relevante kommunale adresser.

- I sådanne situationer trækker vi på det beredskab, vi har. Konkret vil der på Tønder Rådhus være en sikkerhedsvagt i forhallen. I bedste fald vil borgerne slet ikke opdage det, oplyste kommunaldirektør Klaus Liestmann.

- Som medarbejder og borger i Tønder Kommune skal man altid kunne føle sig tryg. Hellere lidt ekstra sikkerhed, end for lidt sikkerhed, fastslog kommunaldirektøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce