Annonce
Trekantområdet

Sigurd og Victor vil skabe Danmarks største grønne skiforhandler: - Unge skal turde at gribe chancen

Victor Juul (t.v.) og Sigurd Ilsøe har kastet sig ud som iværksættere og sælger brugte ski. Privatfoto
De to 19-årige iværksættere Sigurd Ilsøe og Victor Juul har lanceret et website, der sælger brugte ski. Konceptet har bæredygtighed i centrum, og det vil de to iværksættere holde fast i.
Annonce

Fredericia: Da Victor Juul og Sigurd Ilsøe mødtes første gang i børnehaven, kunne de ikke vide, at de næsten 13 år senere ville starte deres egen virksomhed sammen.

De to 19-årige iværksættere har for nylig startet en ny virksomhed, der sælger brugte ski over nettet. Drømmen er at være Danmarks største vintersportforhandler, men samtidig at holde fast i det genanvendelige.

Ideen kom af, at Sigurd havde taget nogle brugte ski med hjem fra en skitur. Skiene blev sat i stand, og de blev hurtigt solgt.

- Vi snakkede om det allerede sidste år, hvor vi overvejede at tage det op på et større niveau, men der grinte vi lidt af det. Men nu har vi så gjort det, siger Victor.

Victor og Sigurd har kendt hinanden hele deres liv. Første møde var i børnehaven, derefter gik de på efterskole sammen, og nu går de på IBC i Erritsø på tredje år.

De har begge stået meget på ski i deres liv. Så det er de personlige erfaringer, der har givet dem passionen for ski. Konceptet er nemlig, at det skal være attraktivt, billigt og overskueligt at købe brugte ski. Derfor kvalitetssikrer de også skiene, inden de bliver sendt af sted.

- Hvis vi ikke selv ville stå på skiene, sælger vi dem ikke, slår Victor fast.

For det første er det vigtigt, at du har en idé, du brænder for. Der ligger rigtig meget arbejde i at starte egen virksomhed. Vi har sagt vores ungdomsjobs op, men det betyder ikke, at du ikke kan feste og leve dit ungdomsliv.

Sigurd Ilsøe, ung iværksætter

Annonce

Forretning drives fra en kælder

Kvalitetssikringen af skiene foregår i Victors kælder. Her gennemtjekker de skiene for at sikre, at alt er i orden.

- I fremtiden håber vi på at kunne åbne en fysisk butik. Mange kunder vil gerne se og prøve skiene, inden de køber, og det kan godt skabe komplikationer, når det meste foregår i en kælder, griner Sigurd.

Det har dog ikke været en dans på roser at starte virksomhed, mens man går i 3.g.

- Nogle gange har man virkelig lyst til at droppe ud og gå fuld tid med virksomheden, siger Sigurd.

Dette understøtter Victor og indrømmer, at han nemt kommer til at være mentalt fraværende i timerne. Men de er begge enige om, at det hårde arbejde er det hele værd.

Annonce

En lang og hård proces

Det har heller ikke altid været lige ud ad landevejen for de to unge iværksættere. Inden de for alvor kunne komme i gang, oplevede de en del startbesvær.

De er enige om, at “bankerne har nogle underlige love,” og at det var det største problem i starten. Efterfølgende har de tacklet problemet og skal ikke længere tænke på det. Dog er arbejdet langtfra slut.

- Nu hvor vi har lanceret, er der lidt mere ro på, men der er stadigvæk mange ting, der skal laves, fortæller Victor og forudser masser af arbejde i den kommende skisæson.

Med unge øjne

”Med unge øjne” er et samarbejde mellem Fredericia Gymnasium og Fredericia Dagblad, hvor gymnasieelever i 2.g som led i danskundervisningen skriver artikler, der bringes med jævne mellemrum på frdb.dk og i printudgaven af Fredericia Dagblad.

Annonce

Gode råd til unge med iværksætterdrømme

Sigurd læner sig tilbage, smiler og grubler lidt over, hvilke råd han kan give til andre unge i samme situation.

- For det første er det vigtigt, at du har en idé, du brænder for. Der ligger rigtig meget arbejde i at starte egen virksomhed. Vi har sagt vores ungdomsjobs op, men det betyder ikke, at du ikke kan feste og leve dit ungdomsliv, pointerer Sigurd.

Victor tilføjer et råd:

- Samtidig kræver det, at du tør at tage chancen og bare gøre det, men også at du tænker dig grundigt om. Det nytter ikke at gå og gemme på idéen, fordi du er bange for, at nogen stjæler den. Gå ud og snak med folk om din idé og bed om kritik. Det er svært at se problemerne, når man ikke selv er kunden.

Fremtidsplanerne er ambitiøse. Drømmen er at blive Danmarks største vintersportsforhandler og efter gymnasiet at arbejde fuld tid med virksomheden. Bæredygtighed er dog et omdrejningspunkt, som de to iværksættere stadig vil holde fast i:

- Vores vision er, at så mange danskere som muligt skal have følelsen af at stå på egne ski, samtidig med at de kan have en god klimavenlig fornemmelse i maven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce