Annonce
Trekantområdet

Sikær: Vi skal finde et nyt sted til Byg og Leg

Martin Sikær (S) mener, at der bør være plads nok til at flytte Byg og Leg til en ny placering i eller omkring Finlandsparken, der skal udvides med nye boliger, hvor fristedet ligger i dag (markeret på fotoet). Foto: Mette Mørk
Socialdemokratiets gruppeformand i Vejle Byråd mener, at løbet er kørt for det nuværende "Byg og Leg". Men Martin Sikær vil finde et nyt sted at placere legepladsen og fristedet.
Annonce

Nørremarken: Børnenes og mange familiers fristed mellem boligblokkene på Nørremarken og boligudstykningerne på Grundet skal bevares.

- Men det kan ikke blive på den nuværende placering.

Sådan er holdningen hos Martin Sikær, der er Socialdemokratiets gruppeformand i Vejle Byråd og borgmesterkandidat, i sagen om legepladsen "Byg og Leg", som skal rykke for privat nybyggeri af 90 boliger ved Moldevej.

Sagen er, at ikke-alment nybyggeri skal opføres i eller helt tæt på Finlandsparken, for at det nu tidligere ghetto-område kan leve op til den udviklingsplan, som et folketingsflertal har krævet for området, og som Boligministeriet siden har godkendt.

- Borgmesteren har ret i, at "Byg og Leg" ikke kan ligge, hvor det gør i dag. Vi er nødt til at inddrage det byggefelt, for det var en del af den udviklingsplan og dispensationsansøgning, vi fik godkendt i ministeriet, siger Martin Sikær.

Annonce

Ikke en realistisk mulighed

Hans radikale byrådskollega Torben Elsig-Pedersen vil have "Byg og Leg"s skæbne til fornyet debat i byrådet. Men socialdemokraternes lokale førstemand kan ikke se, hvordan stedet kan bevares på sin nuværende placering.

- Jeg ser det ikke som en realistisk mulighed. Vi har meldt det ud til ministerier og boligforening, og den beslutning kan ikke gøres om. Der var utroligt mange krav, der skulle opfyldes i planen, og mange mennesker brugte en masse energi på at mingelere det her på plads. Det var flot arbejde, at det lykkedes, og vi kan ikke bare tage en byggeklods ud af den samlede plan nu, siger gruppeformanden og tilføjer:

- Men hvis Torben Elsig kan beskrive en mulig vej, vil jeg heller ikke være afvisende over for det. Jeg kan bare ikke se den.

Annonce

Kan ligge mellem blokkene

Martin Sikær mener, at byrådet bør kigge mere på "Byg og Leg"s funktion i stedet for at fokusere på pladsens nuværende placering.

- Vi skal kaste vores energi ind i at finde et andet sted at genopføre det, og det, mener jeg, er realistisk, siger han.


Jeg er ikke et sekund i tvivl, om at det er muligt at finde et nyt sted til Byg og Leg, og så må vi finde penge til det. Eventuelt sammen med boligforeningerne.

Martin Sikær (S), gruppeformand


Flere har peget på at finde en anden placering, men ingen har konkrete bud på hvor. Har du det?

- Det er jo ikke noget kæmpe område, vi skal finde plads til, og det ligger forholdsvis tæt på skov. Det duer ikke, hvis det ligger for afsides, og det kan også ligge inde i området mellem blokkene. Det er et spørgsmål om at se mulighederne, og jeg synes, det ligger på den flade hånd at finde en ny placering, siger socialdemokraten.

Annonce

Plads til den autonome leg

Han er også klar til at finde de midler, det vil kræve at flytte og genopføre stald, voliere, legeredskaber, bålplads og de andre ting, der skal være på en legeplads. Det kan eventuelt ske i økonomisk samarbejde med områdets boligforeninger.

- Jeg ser gerne, at den autonom lege fortsat får lov at udfolde sig i området, så der også er noget for de børn, der ikke begår sig så godt i de traditionelle fritidstilbud, siger Martin Sikær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce