Annonce
Sport

Sikke da en debutkamp: Det skal gøre ondt, før det gør godt

Mia Rej er topscorer i den danske liga. I mellemrundekampen mod Holland, som Danmark vandt 27-24, fik hun slutrundedebut. Og det slap hun fint fra. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Mia Rej har siddet i venteposition under hele slutrunden, men hun kom endelig på banen mod Holland, og profilen fra København Håndbold gjorde en forskel.

JAPAN - KUMAMOTO: - Jeg var lige ved at blive uvenner med lægen.

Der var let til smil hos slutrundedebutant Mia Rej efter den livsvigtige sejr i VM-mellemrunden over Holland, og det selvom Rej havde fået så gevaldigt et hug på næsen, at hun selv frygtede et brud.

- Så havde det jo næsten været slut, inden det rigtigt var begyndt.

Og det havde hun så evig ret i. Rej blev skiftet ind i truppen i stedet for Simone Böhme efter at have siddet udenfor i Danmarks første seks kampe.

- Men det var det hele værd. Jeg skal nok syes lidt senere, men det tager vi med. Jeg brokker mig ikke. Jeg har jo kendt min rolle hele tiden og været rimelig afklaret, men det er da dejligt at komme ind og bidrage. På den anden side er det også lidt trist, når det er på en andens bekostning, når hun ikke er skadet.

- Men jeg må sige, at jeg fik meget mere spilletid, end jeg havde forventet. Jeg skulle ikke ind og gøre noget specielt. Jeg skulle bare spille, som jeg plejer at gøre, lød meldingen fra 29-årige Rej.

Hun spillede angreb i den afgørende fase af kampen mod Holland sammen med Mie Højlund og Anne Mette Hansen - og det forløb altså rimelig godt.

- AM (Anne Mette Hansen, red.) og jeg har jo spillet sammen tidligere. Det er klart, at timingen måske ikke var 100 procent, men det var okay - og Højlund faldt fint ind i det. Det er en drøm at få slutrundedebut, og jeg synes, at vi spillede en fin kamp, så lige nu er alt fantastisk. Måske lige på nær det med næsen, grinte Mia Rej.

Annonce
Men det var det hele værd. Jeg skal nok syes lidt senere, men det tager vi med.

Mia Rej

Ros fra træneren

Der vankede ros fra landstræner Klavs Bruun Jørgensen for præstationen.

- Det er jo det fede ved hende. Du behøver ikke at fortælle hende særlig mange ting. Hun er fuldstændig bevidst om, hvad hun kan, så helt bestemt et super flot indhop af hende.

- Hun kom med tempo, og hun spillede direkte. Det var jo netop noget af det, som vi manglede i kampen mod Norge, og jeg synes også vi fik set, at Rej og Anne Mette (Hansen, red.) har en god indbyrdes forståelse.

Onsdag er det så Serbien i den sidste af de tre kampe i mellemrunden. Vinder Danmark den kamp, er Rej & Co. sikker på minimum at få lov til at spille om den forjættede syvendeplads, der giver en plads i forårets OL-kvalifikationsspil.

Kampen i tal

Danmark - Holland 27-24 (14-9)

Stillinger undervejs

4-4, 10-5, 11-8, 16-13, 21-19, 24-21.

Mål, Danmark: Anne Mette Hansen 5, Trine Østergaard 4, Lærke Nolsøe 3, Mia Rej 3, Stine Jørgensen 3 (3), Louise Burgaard 2, Mie Højlund 2, Freja Cohrt 2, Kathrine Heindahl 1, Lotte Grigel 1, Kristina Jørgensen 1.

Topscorere, Holland: Estavana Polman 5, Danic Snelder 5.

Udvisninger

Danmark 6, Holland 4

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandvæsnet rykkede ud til busbrand

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];