Annonce
Esbjerg Energy

Sikker sejr i Herlev: Esbjerg Energy tilbage på sporet

David Madsen blev dobbelt målscorer, da Esbjerg Energy slog Herlev med en overbevisende indsats.
Grayson Downing scorede i sin første turneringskamp. Tre danskermål, da Esbjerg Energy hentede en forbløffende sikker sejr i Herlev.

Måske der er noget om det der med, at vi først nu – to måneder inde i sæsonen – for alvor begynder at se, hvad Esbjerg Energy indeholder. Et væld af skader har ramt holdet i de første 16 kampe, men da det tirsdag aften gik løs efter landskamppausen, var der anderledes bredde på holdkortet og facon over spillet og holdet, der hentede en forbløffende sikker 4-1-sejr i Herlev.

Og hvad der var nok så opmuntrende, så viste holdets dyreste spiller, Grayson Downing, med det samme, at han kan gøre en forskel. Den 27-årige canadiske forward havde endnu ikke rørt en turneringspuck, da han skøjtede ind på isen i Herlev, men her skulle han blot være i godt syv minutter, inden han gjorde det til 1-0 i power play.

Den detalje af spillet havde fået lidt ekstra opmærksomhed ved mandagens træning, og det virkede. Og det virkede også fornuftigt, da træner Mark Pederson før kampen sagde, at han faktisk forventede, at Downing kunne gøre en forskel med samme, selv om han i sagens natur mangler kamptræning.

Annonce

2-0 blev til 4-0

Esbjerg Energy kom også på 2-0 i første periode – igen i power play – denne gang sat op af Niklas Andersen og afsluttet af David Madsen.

Den føring gav både ro og grumme minder. Esbjerg Energy spillede sin allerførste kamp i sæsonen i netop Herlev og førte også dengang 2-0 – hjemmeholdet kom tilbage og vandt 3-2 i overtiden.

Denne gang var alt anderledes. Fem minutter inde i anden periode gjorde Niklas Andersen det til 3-0, og i starten af tredje periode scorede David Madsen så sit tredje og holdets fjerde mål – kampen var afgjort.

Herlev fik reduceret med fem minutter igen ved Johan Skinnars, men det pillede ikke ved indtrykket af en uhyre solid præstation af Esbjerg Energy, der med denne overbevisende sejr på en svær udebane måske lod ane, hvad der venter forude.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Trods lussing var træner tilfreds

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce