Annonce
Sport

Sikker sejr sender Schweiz til EM fra Danmarks gruppe

Jon Nazca/Reuters
Schweiz baskede Gibraltar stort og snupper EM-billet sammen med Danmark fra gruppe D.

Schweiz er som ventet klar til næste sommers EM i fodbold. Det står klart, efter holdet mandag aften vandt på udebane over miniputten Gibraltar.

Schweiz stillede op som storfavorit og vandt 6-1 efter en målrig anden halvleg.

Dermed tager Schweiz en af de to EM-pladser fra gruppe D, der også tæller Danmark.

Danmark spillede samtidig 1-1 ude mod Irland, hvilket betyder at Schweiz snupper førstepladsen, mens Danmark kommer til EM via andenpladsen.

Cedric Itten bragte efter 10 minutters spil Schweiz på 1-0, hvilket også blev pausestillingen.

Fem minutter efter pausen øgede Ruben Vargas til 2-0, og syv minutter senere udbyggede Christian Fassnacht føringen til 3-0.

Et kvarter før tid reducerede Gibraltar ved Reece Styche, men minuttet efter gjorde Loris Benito det til 4-1.

I slutfasen cementerede Cedric Itten og Granit Xhaka sejren.

I gruppe J gik Italien igennem alle kampe med maksimumpoint, efter at mandagens hjemmekamp mod Armenien blev vundet med hele 9-1.

Finland, der kvalificerede sig for tre dage siden, sluttede af med at tabe 1-2 ude til Grækenland.

I gruppe F stod det klart, at Spanien og Sverige skal til EM. De vandt i sidste spillerunde med henholdsvis 5-0 over Rumænien og 3-0 over Færøerne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce