Annonce
Sport

Sikker sejr til Ribe-Esbjerg i lokalopgør

Gunnar Steinn Jónsson og Ribe-Esbjerg HH vandt onsdagens træningskamp over Marcus Dahlin og SønderjyskE. Foto: Jacob Schultz
SønderjyskE virkede i kontrol i en halvleg, men efter pausen tog Ribe-Esbjergs defensiv pynten af sønderjydernes angreb. Også takket være en spiller, der ikke har spillet turneringshåndbold i et år.
Annonce

For SønderjyskE var det sæsonens anden træningskamp - den første blev tabt med 29-22 til Skanderborg - for Ribe-Esbjerg var det den første, da de to hold onsdag mødtes i Vojens Gymnastik og Efterskole - her er, hvad vi registrerede fra sidelinjen, da Ribe-Esbjerg hentede en sikker sejr på 28-24.

Der var mest power i venstrearmen hos begge hold i kampens indledning - Marcus Dahlin indledte stærkt med et par scoringer for SønderjyskE, mens Runar Karason scorede fire af Ribe-Esbjergs første fem mål.

Marcus Dahlin måtte så til gengæld midt i halvlegen lide den tort at blive grebet ud af en stærkt spillende Søren Rasmussen i Ribe-Esbjergs mål. Rasmussen var en tand bedre end kollega Josip Cavar, der imidlertid blev noteret for en scoring, da Rasmussen sad ude i et Ribe-Esbjerg-undertal.

Thomas Mogensen kom først på banen efter et lille kvarter, og han fik en noget blandet start - masser af initiativ, men også tekniske fejl og mangel på timing.

Ribe-Esbjergs nye spillende assistenttræner Jonas Larholm havde et par stjernestunder før pausen, da han fangede riposten efter sin egen afslutning og scorede, og da han spillede Runar Karason fri til scoring.

SønderjyskE kom til pausen  med en føring på 13-11 og lignede en vinder - ikke mindst fysisk så træner Jan Pytlicks hold stærkest ud. Det billede ændrede sig i anden halvleg. Sønderjyderne kom frygteligt fra start med kun en enkelt scoring i de første ni minutter efter pausen, og det kom de sig aldrig over.

Ribe-Esbjergs defensiv fungerede glimrende med Lasse Uth som den offensive i 5:1-opdækningen, og bag det forsvar kom René Villadsen ind og gjorde det fremragende. Villadsen har ikke spillet turneringshåndbold i over et år - det var ikke til at se.

I boldbesiddelse var Jonas Larholm storhjernen, der tog alle de rigtige beslutninger - ikke mindst i spillet syv mod seks. Han skal have en stor del af æren for, at både Nicolai Nygaard og Runar Karason blev hyppige målscorere.

Der var ikke vildt meget at glæde sig over for SønderjyskE efter pausen. Det skulle da lige være, at den helt unge målmand Malte Kronborg kom ind og præsterede to fremragende redninger i de første sekunder på banen. I angrebet fik Noah Gaudin og Thomas Mogensen til tider sat lidt fart i bolden, men rigtig godt blev det ikke.

Det gjorde det til gengæld for Ribe-Esbjerg, der uden problemer spillede sejren hjem - meget passende blev holdets sidste scoring også den flotteste - Magnus Søndenå scorede til 28-22 efter et dobbelt vip - meget effektfuldt.

Topscorer for SønderjyskE blev Marcus Dahlin med fem mål, Runar Karason blev topscorer for Ribe-Esbjerg med otte mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Voldsom røg på gård ved Bramming: Varmeblæser smeltede ned

Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce