Annonce
forside

Sikkerhed og sundhed

Alex Wraae ved landevejen, hvor han ønsker cykelsti. Foto: Chresten Bergh

Læserbrev: Det er klogt og godt at investere i cykelstier på sigt, for herudover respekterer man også børns, unges og ældres ret til at færdes sikkert i nærområdet.

Der bør derfor etableres en cykelsti langs den ene side af Krogagervej/Ansager Landevej ligesom den eksisterende mellem Ansager og Skovlund.

Kommunale randområder har det svært i krisetider. Billund og Varde kommuner må samarbejde på tværs af kommunegrænserne, når det drejer sig om løsning af infrastrukturen: Cykelstier og fælles offentlige busruter.

Det pågældende vejstykke mellem Krogager og Ansager, tidligere amtsvej, er smalt og levner ingen plads til bløde trafikanter, når for eksempel to lastbiler eller personbiler mødes som modkørende. Der findes ingen busser eller anden offentlig transportmulighed mellem Krogager/Stenderup og Ansager. Skolesøgende børn er derfor tvunget ud på en farefuld tur, ligesom ældre og yngre der ikke har bil til rådighed.

Fællesrådet for Stenderup-Krogager samt Ansager Udviklingsråd ønsker, at der snart bliver taget nogle initiativer fra kommunerne, så man i fællesskab kan få en god, sund løsning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

112

Hvid trailer forsvandt fra indkørsel

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce