Annonce
forside

Sikring af de ansattes sikkerhed

Læserbrev: Vi var mange, der blev forskrækkede, da vi så den voldsomme og sorte røg fra det nye rådhusbyggeri.

Rygtet på gaden hed, at det var en eksplosion, angiveligt fra en overophedet gasflaske, der var skyld i branden, hvilket også stemte overens med de første artikler om emnet, der nævnte en eksplosion. Senere blev brandårsagen tilskrevet gnister fra en vinkelsliber. Jeg er ikke brandteknikker, så jeg lytter til dem, der ved noget om det.

Det bekymrer dog, at uanset årsagen, må der være nogle sikkerhedshensyn, der er blevet tilsidesat under byggeriet af det nye rådhus. Om det handler om forsvarlig opbevaring af gas eller om svejsning ved siden af flamingo - så har man ikke passet godt nok på sig selv og hinanden.

Derfor vil vi i Enhedslisten opfordre bygherrerne (de ansvarlige politikere) og relevante fagforeninger til, at samarbejde meget tæt omkring sikkerheden omkring byggeriet og sikre sig, at alle regler overholdes, samt at underleverandørerne sørger for, at man benytter uddannet personale, til de opgaver der skal løses, og at man overholder arbejdsmiljøloven.

Arbejdstilsynet er beskåret med næsten 80 mio. siden 2015, og det bliver værre endnu, så det vil være rettidigt omhu for bygherrerne at invitere fagforeninger til samarbejde om at sikre de ansattes sikkerhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];