Annonce
Nordtyskland

Silds borgmester frygter stort antal gæster i påsken

Sild er så idyllisk som altid. Men det meste er lukket ned, og borgmesteren ser oprigtig talt helst, at påskegæsterne holder sig væk.

WESTERLAND: Kort før påske er stemningen i de slesvig-holstenske badebyer temmelig afdæmpet. Hvor man under normale omstændigheder hilser titusinder af gæster velkommen med glæde, er der i år bekymring over personer, der ankommer trods coronaepidemien.

Ejere af ferieboliger må overlader disse til familie og venner, hvis de ikke selv vil benytte dem. Dog må det kun ske uden betaling.

Men Sild Kommunes borgmester, Nikolas Häckel, appellerer til alle om at blive hjemme.

Der gælder en række begrænsninger for både lokale og turister.

Kontakter uden for husstanden skal begrænses til det absolut nødvendige. En husstand må maksimalt mødes med yderligere en person. I alt må kun fem personer være sammen. Børn under 14 år tæller ikke med.

Turister må ikke overnatte. Gæster må kun bo på hoteller, pensioner og andre overnatningssteder, hvis deres ophold har erhvervsmæssige eller medicinske formål.

Borgmester Nikolas Häckel på Sild regner trods forbuddet mod overnatning for turister med, at der kommer flere gæster hen over påsken. Han appellerer til, at man lader sig teste regelmæssigt, hvis man tilbringer påsken i sin ferieboliger.

- Også en dages turister bør lade sig teste. Vi har indrettet et testcenter på banegården i Westerland, forklarer borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce