Annonce
Vejen

Silje Holtan udgiver sin første cd

Silje Holtan stammer fra Vejen og går på musikkonservatoriet i Esbjerg. To gange var hun med i Scenen er Din på TV2.

VEJEN: Hun har spillet mange toner og klange på klaveret, siden hun som 10-årig fik foræret et rigtigt klaver og begyndte at gå til klaverundervisning hos Aase Lundgård i Vejen.

I dag er hun 26 år, går på musikkonservatoriet i Esbjerg, og på onsdag udgiver hun sin debut-cd »Unlimited Colours«.

Det bliver stort, og titlen siger det hele – Silje Holtans klange spænder bredt. Her er lidt folk, her er lidt soul, her er lidt jazz og her er lidt pop, og det er alt sammen egne sange både tekst og melodier.

Silje lyder, som har hun sunget og spillet musik fra barnsben. Det gjorde hun som elev på Østerbyskolen, hvor hun også gik til sang. Hendes musiklærer, Solveig, havde to døtre, der spillede saxofon, og de stod pludselig og manglede en sanger.

– Mit band og jeg spiller vildt meget, og ved siden af underviser jeg også, siger Silje Holtan, der er i den heldige situation, at hun hverken behøver at tage et SU-lån eller have et arbejde ved siden af studiet.

– I bandet besluttede vi, at vi skulle starte med at spille nogle jazz-standards med poppede arrangementer. Men de andre ville meget hellere spille mine sange, så pludselig havde jeg mit eget band at skrive musik til, siger Silje Holtan

Debut

Silje Holtans debut-cd, Unlimited Colours, bliver præsenteret ved et release party i Huset ved Esbjerg Bibliotek onsdag den 16. juni klokken 19.30. Samtidig giver hun en koncert. Der er fri entré og koncerten begynder klokken 20.

Silje Holtan skal spille som opvarmning for Katie Melua ved en koncert 1. juli i Den Fynske Landsby i Odense.

www.siljeholtan.dk

Annonce
På onsdag udgiver Silje Holtan sin debut-cd, Unlimited Colours.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce