Annonce
Vejen

Silje Holtan udgiver sin første cd

Silje Holtan stammer fra Vejen og går på musikkonservatoriet i Esbjerg. To gange var hun med i Scenen er Din på TV2.

VEJEN: Hun har spillet mange toner og klange på klaveret, siden hun som 10-årig fik foræret et rigtigt klaver og begyndte at gå til klaverundervisning hos Aase Lundgård i Vejen.

I dag er hun 26 år, går på musikkonservatoriet i Esbjerg, og på onsdag udgiver hun sin debut-cd »Unlimited Colours«.

Det bliver stort, og titlen siger det hele – Silje Holtans klange spænder bredt. Her er lidt folk, her er lidt soul, her er lidt jazz og her er lidt pop, og det er alt sammen egne sange både tekst og melodier.

Silje lyder, som har hun sunget og spillet musik fra barnsben. Det gjorde hun som elev på Østerbyskolen, hvor hun også gik til sang. Hendes musiklærer, Solveig, havde to døtre, der spillede saxofon, og de stod pludselig og manglede en sanger.

– Mit band og jeg spiller vildt meget, og ved siden af underviser jeg også, siger Silje Holtan, der er i den heldige situation, at hun hverken behøver at tage et SU-lån eller have et arbejde ved siden af studiet.

– I bandet besluttede vi, at vi skulle starte med at spille nogle jazz-standards med poppede arrangementer. Men de andre ville meget hellere spille mine sange, så pludselig havde jeg mit eget band at skrive musik til, siger Silje Holtan

Debut

Silje Holtans debut-cd, Unlimited Colours, bliver præsenteret ved et release party i Huset ved Esbjerg Bibliotek onsdag den 16. juni klokken 19.30. Samtidig giver hun en koncert. Der er fri entré og koncerten begynder klokken 20.

Silje Holtan skal spille som opvarmning for Katie Melua ved en koncert 1. juli i Den Fynske Landsby i Odense.

www.siljeholtan.dk

Annonce
På onsdag udgiver Silje Holtan sin debut-cd, Unlimited Colours.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce