Annonce
Sport

Silkeborg brugte Skov og Gammelby-salg til at satse

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Salgene af Robert Skov og Jens Martin Gammelby til FCK og Brøndby betød, at Silkeborg kunne satse strategisk.

Bare en sejr mere hjemme over Nykøbing FC.

Det vil bringe Silkeborg op i Superligaen efter et år i den næstbedste fodboldrække.

- Bare og bare. Det ved man aldrig. Men hvis vi vinder på lørdag, så har vi klaret det. Det må vi se, om vi kan.

- Vi har hele denne sæson spillet efter at lande så højt i rækken. Allerhelst som nummer et, og hvis ikke vi kan det, så blandt de tre bedste, så vi får playoffkampe.

- Vi ved nu, at vi minimum får playoffkampe, og så må vi se, siger Silkeborg-direktør Kent Madsen.

Silkeborg solgte i 2018 Robert Skov til FC København samt Jens Martin Gammelby til Brøndby, og det betød, at klubben kunne bruge pengene til at satse stort i 1. division.

- Vi valgte at fortsætte i Superliga-gear i hele forretningen. Vi agerer ligesom en superligaklub. Vi spiller bare i en række lavere.

- Det kunne vi gøre, fordi vi havde ret gode transferindtægter blandt andet efter salgene af Robert Skov og Jens Martin Gammelby. Dem har vi ikke i år.

- Hvis vi ikke rykker op, så bliver vi nødsaget til at foretage nogle tilpasninger, og det vil vi nødigt, siger Kent Madsen.

I næste sæson vil der kun være et hold, der rykker op fra 1. division, fordi Superligaen skæres ned fra 14 til 12 hold.

Derfor skal oprykningen set med Silkeborg-briller i hus lørdag.

- Vi tog den strategiske beslutning, og i et vist omfang har det lidt at gøre med den struktur, der er på vej til at blive ændret.

- Vi ved, at der allerede fra næste sommer kun er 12 hold, og derfor har vi valgt at give den lidt ekstra gas, fordi vi havde mulighed for det.

- Det vil være en kæmpe tilfredsstillelse og i virkeligheden også en lettelse, hvis det ender positivt, siger han.

Indtægterne i den næstbedste række er markant lavere end i Superligaen.

- Når vi har valgt at køre i stort set samme gear, så er det ret dyrt og spille i den næstbedste række.

- Vi er en forholdsvis solid butik. Det er ikke nogen katastrofe, hvis vi ikke rykker op. Men det vil være dødærgerligt, og vi håber med alt, hvad vi har i kroppen, at vi kan gå det sidste stykke, siger han.

Silkeborg-direktøren vurderer, at det på indtægtssiden har betydet en nedgang på 10-15 millioner kroner for en klub af Silkeborgs størrelse.

- Det er primært markant lavere tv-indtægter, lidt lavere sponsorindtægter og lavere indtægter på kampdage. Altså salg af billetter, øl og pølser. Og der er generelt færre tilskuere.

- Vi har lavet nogle justeringer, så vi har lidt lavere omkostninger. Men det koster os minimum ti millioner kroner på bundlinjen. Det er mange penge, siger Kent Madsen.

Hvis Silkeborg ikke vinder over Nykøbing FC, så kan Viborg FF overtage førstepladsen og den direkte billet til Superligaen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce