Annonce
Sport

Silkeborg-duo strålede på landsholdet: Det er surrealistisk

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kasper Dolberg og Robert Skov kalder det specielt at spille sammen på A-landsholdet i sejren over Luxembourg.

Landsholdsspillerne Kasper Dolberg og Robert Skov spillede sammen i Silkeborg IF i mere end en håndfuld år, før Dolberg skiftede til Ajax i 2015.

Tirsdag var de på samme hold igen i Danmarks 4-0-testsejr over Luxembourg, og den ene silkeborgenser lagde op til den anden ved 2-0-målet, da Robert Skov fandt skarpretteren Dolberg med en flad aflevering.

- Et eller andet sted er det jo surrealistisk. Det er noget, vi begge har drømt om, og det er helt fantastisk, at vi kan gøre det sammen, siger Kasper Dolberg.

- Det er specielt at spille sammen på landsholdet, det er det da. Når man kan løbe ud til ham for at fejre målet, så krammer man lige lidt ekstra hårdt. Det er fedt, det er noget helt specielt, siger Kasper Dolberg.

Robert Skov håber, at den tidligere Silkeborg-duo får lov til at sætte hinanden i scene flere gange på landsholdet.

- Forhåbentlig kommer vi til at lykkes med det samme et par gange i fremtiden. Det var rigtig dejligt, og det er jo en speciel historie med os - og for os. Bare at snakke om det rører mig på en eller anden måde, fordi vi står sammen og oplever ting sammen, efter at vi har kendt hinanden i så mange år.

- Rørt er måske et stort ord, men det er specielt. Der ligger nogle følelser bagved, og det er unikt, at vi står her sammen og kan lave assist til hinanden og score. Det er jeg utrolig stolt af og glad for, siger Robert Skov.

Kasper Dolberg scorede også målet til 3-0 i anden halvleg, da han udnyttede et oplæg fra Henrik Dalsgaard.

- Det er super fedt at se Kasper få succes. Jeg glæder mig over, hver gang han scorer. Det er dejligt, at han bidrager til holdet, og vi vinder 4-0, siger Robert Skov.

Den dobbelte målscorer er også tilfreds med sin egen og holdets præstation mod miniputnationen.

- Jeg spillede fint og havde en god fornemmelse ude på banen.

- Vi fik det løst godt at spille mod et hold, der står længere tilbage til banen. Vi fik flyttet bolden hurtigt og skabt en masse chancer, siger Kasper Dolberg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Annonce