x
Annonce
Sport

Silkeborg-duo strålede på landsholdet: Det er surrealistisk

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kasper Dolberg og Robert Skov kalder det specielt at spille sammen på A-landsholdet i sejren over Luxembourg.

Landsholdsspillerne Kasper Dolberg og Robert Skov spillede sammen i Silkeborg IF i mere end en håndfuld år, før Dolberg skiftede til Ajax i 2015.

Tirsdag var de på samme hold igen i Danmarks 4-0-testsejr over Luxembourg, og den ene silkeborgenser lagde op til den anden ved 2-0-målet, da Robert Skov fandt skarpretteren Dolberg med en flad aflevering.

- Et eller andet sted er det jo surrealistisk. Det er noget, vi begge har drømt om, og det er helt fantastisk, at vi kan gøre det sammen, siger Kasper Dolberg.

- Det er specielt at spille sammen på landsholdet, det er det da. Når man kan løbe ud til ham for at fejre målet, så krammer man lige lidt ekstra hårdt. Det er fedt, det er noget helt specielt, siger Kasper Dolberg.

Robert Skov håber, at den tidligere Silkeborg-duo får lov til at sætte hinanden i scene flere gange på landsholdet.

- Forhåbentlig kommer vi til at lykkes med det samme et par gange i fremtiden. Det var rigtig dejligt, og det er jo en speciel historie med os - og for os. Bare at snakke om det rører mig på en eller anden måde, fordi vi står sammen og oplever ting sammen, efter at vi har kendt hinanden i så mange år.

- Rørt er måske et stort ord, men det er specielt. Der ligger nogle følelser bagved, og det er unikt, at vi står her sammen og kan lave assist til hinanden og score. Det er jeg utrolig stolt af og glad for, siger Robert Skov.

Kasper Dolberg scorede også målet til 3-0 i anden halvleg, da han udnyttede et oplæg fra Henrik Dalsgaard.

- Det er super fedt at se Kasper få succes. Jeg glæder mig over, hver gang han scorer. Det er dejligt, at han bidrager til holdet, og vi vinder 4-0, siger Robert Skov.

Den dobbelte målscorer er også tilfreds med sin egen og holdets præstation mod miniputnationen.

- Jeg spillede fint og havde en god fornemmelse ude på banen.

- Vi fik det løst godt at spille mod et hold, der står længere tilbage til banen. Vi fik flyttet bolden hurtigt og skabt en masse chancer, siger Kasper Dolberg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Antallet af alvorligt syge coronasmittede syddanskere bliver ved med at stige

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce