Annonce
Sport

Silkeborg henter hollænder på fri transfer i Sønderjyske

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kees Luijckx er blevet løst fra sin kontrakt i Sønderjyske og skifter til Silkeborg på en halvårlig kontrakt.

Den hollandske forsvarsspiller Kees Luijckx skifter arbejdsgiver i Superligaen.

Han forlader således Sønderjyske og tiltræder i Silkeborg, der kæmper for overlevelse i den bedste række.

Det bekræfter begge klubber på deres respektive hjemmesider.

– Kees Luijckx er en erfaren spiller med stærk personlighed og vindermentalitet, og vi forventer at han kan styrke holdet i et forår, hvor vi får brug for at få marginalerne på vores side, siger Silkeborg sportschef Jesper Stüker.

- Det har også spillet ind, at Kees kender Superligaen, og hurtigt vil kunne falde ind, da turneringen jo starter lige om lidt. Derfor skal han hurtigst muligt fragtes til træningslejren i Spanien, så han blive indlemmet i truppen.

Kees Luijckx var tidligere en vigtig brik hos Sønderjyske, men nu er han blevet løst fra sin kontrakt, der ellers stod til at udløbe til sommer.

Derfor kan han skifte på en fri transfer, og han har fået kontrakt for resten af sæsonen i Silkeborg.

- Jeg glæder mig til at hjælpe Silkeborg IF med den store udfordring, de står overfor. Vi kan lykkes med det, er jeg sikker på. Og så ser jeg frem til at nyde mit fodboldspil igen.

- Det kneb det med i den sidste tid i Sønderjyske. Jeg er et menneske, der har det bedst, når det er sjovt at træne og spille kampe, siger Kees Luijckx til Silkeborgs hjemmeside.

Silkeborg ligger sidst i Superligaen inden forårssæsonen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce