Annonce
Sport

Silkeborg tror på overlevelse: Vil investere i truppen

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Silkeborgs sportslige ledelse vil i januar investere i truppen i håbet om at sikre overlevelse i Superligaen.

Oprykkerne fra Silkeborg har haft et svært efterår i Superligaen og overvintrer på sidstepladsen, men i klubben er troen på overlevelse intakt.

Silkeborgs sportslige ledelse er klar til at investere i nye spillere i januar med henblik på at sikre en ny sæson i landets bedste række.

- Vi har sat os for at gøre alt, hvad vi kan for at styrke truppen, og vi vil give det et sats i forhold til at redde os i Superligaen, siger sportschef Jesper Stüker.

- Jeg ved ikke, om der kommer en større udskiftning, men kan vi optimere på to-tre positioner, og får vi det helt rigtige ind, kan det måske gøre forskellen for os.

- Det er med øjne på at kunne klare os i Superligaen, at vi vil gøre nogle ting, og der skal kvalitet i det, vi foretager os. Vi skal forsøge at få mest muligt ud af de midler, vi har.

Efter søndagens 0-1-nederlag til medoprykkerne fra Lyngby erkendte Silkeborg-træner Kent Nielsen, at efterårets pointhøst har været utilfredsstillende.

Trods det pointmæssigt dårlige efterår er han dog slet ikke klar til at smide håndklædet i ringen.

- Ti point er skuffende. Det havde vi ikke forestillet os at stå med, og vi havde en klar forventning om at have flere point, men målsætningen i foråret er fortsat at overleve i Superligaen.

- Så længe det er matematisk sandsynligt, kommer vi til at gå hårdt efter det. Vi skal levere i alle kampe, og det har vi været gode til i mange kampe, men vi har bare ikke fået de point, vi skulle have.

Højrebacken Svenn Crone understreger, at også spillertruppens tro på overlevelse er intakt før foråret.

- Vi tror stadig på, at vi kan overleve. Det bliver vi ved med, til det ikke længere kan lade sig gøre, siger Crone.

- Vi havde fortjent at slå Lyngby, og det var symptomatisk for os, at vi tabte kampen.

- Vi har spillet mange gode kampe, som vi fortjente at få mere ud af, og det skal løses i foråret.

Silkeborg ligger på sidstepladsen, og i en sæson, hvor tre hold rykker ud af Superligaen, har holdet efter 20 runder 12 point op til Sønderjyske, som ligger fjerdesidst.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Esbjerg

Vred bilist bliver sigtet for vold

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];