Annonce
Sport

Simioni fik rejst sit hold

Mario Simioni havde valgt de helt rigtige ord, da han skulle sætte sine spillere op til kampen i Aalborg. Foto: Timo Battefeld

Effektiv første periode bag forbløffende sikker sønderjysk sejr over Aalborg.

Det var kamp et efter den store pokalskuffelse, da SønderjyskE onsdag aften spillede i Aalborg.

Og selv om det gjorde nas i Vojens, at pokalen ikke kom med hjem i weekenden, ligner det, at sønderjyderne bare har tænkt sig at skøjte videre i retning af en topplacering i isligaens grundspil.

4-1 over Aalborg blev det i en kamp, hvor SønderjyskE viste den fornødne effektivitet i den vigtige første periode. To af blot fem skud på mål endte det helt rigtige sted.

Daniel Galbraith og Phil Marinacio scorede til 1-0 og 2-0 i løbet af de første 10 minutter, og da Steffen Frank fem minutter efter første pause gjorde det til 3-0 i overtal, var der reelt ikke mere at spille om. Den slags føringer giver SønderjyskE ikke fra sig.

Spencer Humphries reducerede ganske vist i starten af tredje periode, men et meget udisciplineret Aalborg-hold spolerede selv muligheden for point med et væld af udvisninger, og i stedet for yderligere spænding lukkede og slukkede Matt Prapavessis kampen med fire minutter tilbage.

Med sejren SønderjyskE rykkede lidt tættere på topholdet fra Rungsted, og hvad der var nok så vigtigt - afstanden til Aalborg på tredjepladsen blev øget til hele otte point.

Et andet af topholdene Frederikshavn holdt afstanden til Esbjerg Energy på femtepladsen, da det blev til en hårdt tilkæmpet 6-4-sejr på udebane over bundholdet fra Odense. Fynboerne førte 4-2 midt i anden periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce