Annonce
Sport

Simioni gør status: Vi har præsteret bedre end alle havde forventet

Mario Simioni har stået i spidsen for SønderjyskE Ishockey som cheftræner i forbindelse med fire danmarksmesterskaber og tre pokaltitler i årene 2004-2013. Foto: Jacob Schultz

Lidt mere end halvdelen af grundspilskampene i ishockeyligaen er blevet spillet, og det er blevet tid til at gøre midtvejsstatus. SønderjyskE-træner Mario Simioni har haft meget at være tilfreds med.

Status: 22 ud af 40 runder i ishockeyligaens grundserie er spillet, og for SønderjyskE har det givet 44 point og en øjeblikkelig 2. plads. JydskeVestkysten har mødt Mario Simioni til en snak om den første halvdel af sæsonen.

Hvilke ting har fungeret godt på holdet indtil videre i denne sæson?

- Jeg er tilfreds med holdets stabile evne til at spille rimelig godt hver eneste aften. Vi har ikke haft de store udfald i præstationerne fra kamp til kamp, og det var det, som jeg bad om, inden sæsonen begyndte; at vores arbejdsmoral er i orden. Og så er jeg samtidig meget tilfreds med lederskabet i omklædningsrummet. Du vinder ikke noget uden et godt lederskab.

Hvilke ting har fungeret mindre godt?

- Vi har haft problemer med overtidsspillet tre mod tre. Hvis ikke vi havde haft de problemer, så kunne vi have ligget på førstepladsen i stedet. Vi har godt nok vundet vores sidste tre overtidskampe, men det er mere, hvordan vi har tabt overtidskampene. Der er der lige pludselig blevet taget nogle skøre beslutninger, som vi aldrig ville have gjort fem mod fem.

- Men jeg må også sige, at vi i denne sæson har præsteret på et niveau, som ingen havde forventet, vi ville gøre. Det er godt, at vi er, hvor vi er, men vi skal blive ved med kun at fokusere på næste kamp og være fuldt engagerede i vores job hver eneste dag.

Annonce

Optakt


  • Ishockey, ligaen
  • Torsdag klokken 19.00: Esbjerg Energy - SønderjyskE
  • JV tipper: 2-3

"Jeg vil slutte øverst"

I har nu spillet mod alle hold to eller tre gange. Hvordan ser du holdets styrke i forhold til de andre hold i ligaen?

- Det er svært at sige. Rungsted er et fremragende ishockeyhold, og Frederikshavn har også en rigtig god målmand. Men jeg vil sige, at vi er et hold, der fighter hver eneste aften i en liga med rigtig mange gode hold. Det gælder om at finde den gruppe af spillere, du kan stole på og sørge for at holde puslespillet sammen.

Hvad er holdets mål for sæsonen og har det ændret sig siden sæsonens begyndelse?

- Da jeg blev ansat, var SønderjyskE ikke et top fire-hold, og derfor sagde jeg også, at målet ikke kunne være top fire i denne sæson, fordi så ville jeg blive sat i en virkelig hård position. Det accepterede Kim (Lykkeskov, sportschef, red.) og Klaus (Rasmussen, direktør, red.), selvom de ligesom mig selv ville elske at være i top fire. Top seks virkede mere rimeligt og fornuftigt.

- Jeg kan dog sige, at mit mål som træner altid er, at jeg vil slutte øverst. Hver eneste dag kommer jeg på arbejde for at vinde, og mit mål er først at slutte sæsonen i april (finaleserien spilles i april, red.). Det er dog ikke noget, som jeg kommer til at sige til holdet. Internt på holdet er vores mål top fire, og det er også et godt mål, efter at holdet har haft nogle skuffende sæsoner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce