Annonce
Sydjylland

Simon kyssede sin kæreste og fik knytnæveslag: Nu skal voldsmanden i fængsel

Simon Schelde blev overfaldet i toget af en albansk mand på grund af sin homoseksualitet. Foto: Chresten Bergh

I starten af juli blev Simon Schelde fra Kolding overfaldet af en albansk mand i et tog. Nu har retten slået fast, at der var tale om en hadforbrydelse.

En 36-årig albansk mand er onsdag blevet idømt 80 dages fængsel samt udvisning for overfaldet på 23-årige Simon Schelde fra Kolding.

Overfaldet skete i starten af juli, da Simon Schelde og hans mandlige kæreste var steget på et tog i København mod hjemstavnen Kolding. Her satte de sig på sædet over for den albanske mand og udvekslede et kindkys. Det blev åbenbart for meget for manden, der valgte at rejse sig og spytte på Simon Schelde, mens han på engelsk fik sagt, at det var ”ulækkert”.

- Jeg mister fatningen. Jeg kan ikke helt huske, hvad jeg tænker i øjeblikket, men jeg ville finde ud af, hvorfor han havde spyttet på mig, har Simon Schelde tidligere udtalt til JydskeVestkysten.

Simon Schelde rejste sig derfor op og spurgte manden, hvad hans problem var. Dette blev kvittereret med et knytnæveslag i ansigtet.
Flere passagerer i kupéen greb hurtigt ind, og sammen med DSB-ansatte formåede de at låse manden inde i et rum på toget.

- Alle i toget er på vores side. Det er fantastisk. De var vildt handlingsdygtige - både passagererne og DSB-personalet. Folk har tit gode intentioner, men når ikke at gøre noget. Det nåede de her, fortalte Simon Schelde til JydskeVestkysten efter den voldsomme episode.

Da toget ankom til Høje Taastrup stod politiet klar til at anholde manden. Retten i Glostrup fandt, at der var tale om en hadforbrydelse efter straffelovens paragraf 81 nummer seks.

Den slår fast, at det er en skærpende omstændighed, når "gerningen har baggrund i andres etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering eller lignende".

Anklageren i sagen, Rebekka Tellerup Have, er godt tilfreds med rettens afgørelse.

- Jeg er meget tilfreds med, at retten har valgt at udmåle en relativ hård straf under henvisning til, at volden skete på grund af de unge mænds seksualitet, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Foruden de 80 dages fængsel blev den albanske mand, der var taget til Danmark for at besøge en ven, udvist med indrejseforbud i seks år.

Han har under sagen nægtet sig skyldig og valgte at tænke over, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce