Annonce
Portræt

Simone blev reddet fra druknedøden af sin hest: Nu blomstrer hendes liv igen

Blomsterdekoratør Simone Schmidt fra Karens Blomster i Tinglev scorede 12 ved sin afsluttende eksamen. Foto: Claus Thorsted
For mere end fire år siden var Simone Schmidt tæt på at drukne i Tinglev Mose. Hun blev reddet af sin hest, men blev ramt. Af piskesmæld og en sygemelding på mere end to år. Takket være sit arbejde og sin Karsten kan Simone igen glæde sig over livet.

Tinglev: Hun var netop udlært som tjener fra restaurant Knapp. Hun havde sin egen hest, og alt var noget nær perfekt for den dengang 25-årige kvinde. Men en aprildag for mere end fire år siden gik det galt. Rigtigt galt.

Simone Schmidt var ved at drukne i Tinglev Mose og blev faktisk reddet af netop sin hest. Og sin mobil, der stadig duede trods vandgangen.

- Jeg rutsjede baglæns i vandet med hesten, hvor jeg lå en halv time uden at være i stand til at komme op, og jeg kunne kun holde mig oven vande ved hjælp af hesten, fortæller Simone Schmidt om uheldet.

Eller måske snarere ulykken.

For selv om Simone beholdt livet, har hun alligevel betalt en høj pris. Ulykken kostede hende et piskesmæld, en skade i lænden, og hun var efterfølgende sygemeldt i to et halvt år. Der kom en masse psykiske kædereaktioner, og de fysiske smerter mærker hun stadig her fire år efter ulykken.

- Jeg har kroniske smerter i nakken og ryggen, nogle dage mærker jeg det mere end andre, men akupunktur gør, at jeg kan holde smerterne væk eller i hvert fald holde dem ud, siger den snart 30-årige Simone Schmidt.

Hun har fødselsdag i november.

Annonce

Simone Schmidt

  • 29 år, fylder 30 i november.
  • Lever i fast parforhold med Karsten Aagaard, med hvem hun er ved at bygge hus i Egernsund.
  • Hun har siden januar 2017 været ansat hos Karens Blomster i Tinglev.
  • For nylig blev hun uddannet blomsterdekoratør. Fik 12 til den afgørende eksamen.

Karsten dukkede op

I dag er der igen kommet lys på tilværelsen for Simone Schmidt. Hun lever i et fast parforhold, hun har i et par år arbejdet hos Karens Blomster i Tinglev, og fra 8. november kan hun kalde sig blomsterdekoratør.

Eksamen bestod hun i september, karakteren vender vi tilbage til, for inden skal vi lige omkring en mand ved navn Karsten, som hun mødte for snart fire år siden. Altså efter at hun var forulykket i Tinglev Mose.

Indtil november 2015 var Karsten med Simones ord "blot en gammel kammerat", men en dag skrev han til hende og spurgte, om de ikke skulle ses. Det skulle de, og som Simone beskriver det, udviklede det sig "ret hurtigt til et forhold", som altså nu snart har varet i fire år. Og forholdet bliver givet ældre.

I hvert fald er Simone og Karsten ved at bygge hus i Egernsund og altså godt i gang med at skabe en tilværelse. Sammen.

12 i blomster

Hermed er vi tilbage ved blomsterne, butikken i Tinglev og den eksamen, som Simone bestod 3. september.

Eksamensopgaven kæmpede hun med hele sommeren, for hvis man tror, at det at være blomsterdekoratør blot handler om at sætte blomster sammen i flotte farvenuancer og buketter, tager man helt fejl. Blomster gør det ikke alene. Derfor finder vi i dag også chokolade, lakrids og vine med mere i blomsterbutikker.

- I de seneste 10-15 år er vi i branchen blevet opmærksomme på, at kunderne ikke synes, at det med blomster alene er fedt. Der skal mere til. Derfor har vi også en opblomstring af specialvarer som gin og rom, som Simone formulerer det.

Og Simone ved, hvad hun taler om. Ved eksamen kom hun ud med den bedste karakter, man kan få: 12.

Hun mærker stadig følgerne fra ulykken i Tinglev Mose for mere end fire år siden. Men med sin uddannelse som blomsterdekoratør, det kommende hus i Egernsund og Karsten har Simone Schmidt igen fået et godt liv.

Nærmest til topkarakter.

Simone Schmidt er kommet oven på igen efter en rideulykke for mere end fire år siden. Foto: Claus Thorsted

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce