Annonce
Portræt

Simone blev reddet fra druknedøden af sin hest: Nu blomstrer hendes liv igen

Blomsterdekoratør Simone Schmidt fra Karens Blomster i Tinglev scorede 12 ved sin afsluttende eksamen. Foto: Claus Thorsted
For mere end fire år siden var Simone Schmidt tæt på at drukne i Tinglev Mose. Hun blev reddet af sin hest, men blev ramt. Af piskesmæld og en sygemelding på mere end to år. Takket være sit arbejde og sin Karsten kan Simone igen glæde sig over livet.

Tinglev: Hun var netop udlært som tjener fra restaurant Knapp. Hun havde sin egen hest, og alt var noget nær perfekt for den dengang 25-årige kvinde. Men en aprildag for mere end fire år siden gik det galt. Rigtigt galt.

Simone Schmidt var ved at drukne i Tinglev Mose og blev faktisk reddet af netop sin hest. Og sin mobil, der stadig duede trods vandgangen.

- Jeg rutsjede baglæns i vandet med hesten, hvor jeg lå en halv time uden at være i stand til at komme op, og jeg kunne kun holde mig oven vande ved hjælp af hesten, fortæller Simone Schmidt om uheldet.

Eller måske snarere ulykken.

For selv om Simone beholdt livet, har hun alligevel betalt en høj pris. Ulykken kostede hende et piskesmæld, en skade i lænden, og hun var efterfølgende sygemeldt i to et halvt år. Der kom en masse psykiske kædereaktioner, og de fysiske smerter mærker hun stadig her fire år efter ulykken.

- Jeg har kroniske smerter i nakken og ryggen, nogle dage mærker jeg det mere end andre, men akupunktur gør, at jeg kan holde smerterne væk eller i hvert fald holde dem ud, siger den snart 30-årige Simone Schmidt.

Hun har fødselsdag i november.

Annonce

Simone Schmidt

  • 29 år, fylder 30 i november.
  • Lever i fast parforhold med Karsten Aagaard, med hvem hun er ved at bygge hus i Egernsund.
  • Hun har siden januar 2017 været ansat hos Karens Blomster i Tinglev.
  • For nylig blev hun uddannet blomsterdekoratør. Fik 12 til den afgørende eksamen.

Karsten dukkede op

I dag er der igen kommet lys på tilværelsen for Simone Schmidt. Hun lever i et fast parforhold, hun har i et par år arbejdet hos Karens Blomster i Tinglev, og fra 8. november kan hun kalde sig blomsterdekoratør.

Eksamen bestod hun i september, karakteren vender vi tilbage til, for inden skal vi lige omkring en mand ved navn Karsten, som hun mødte for snart fire år siden. Altså efter at hun var forulykket i Tinglev Mose.

Indtil november 2015 var Karsten med Simones ord "blot en gammel kammerat", men en dag skrev han til hende og spurgte, om de ikke skulle ses. Det skulle de, og som Simone beskriver det, udviklede det sig "ret hurtigt til et forhold", som altså nu snart har varet i fire år. Og forholdet bliver givet ældre.

I hvert fald er Simone og Karsten ved at bygge hus i Egernsund og altså godt i gang med at skabe en tilværelse. Sammen.

12 i blomster

Hermed er vi tilbage ved blomsterne, butikken i Tinglev og den eksamen, som Simone bestod 3. september.

Eksamensopgaven kæmpede hun med hele sommeren, for hvis man tror, at det at være blomsterdekoratør blot handler om at sætte blomster sammen i flotte farvenuancer og buketter, tager man helt fejl. Blomster gør det ikke alene. Derfor finder vi i dag også chokolade, lakrids og vine med mere i blomsterbutikker.

- I de seneste 10-15 år er vi i branchen blevet opmærksomme på, at kunderne ikke synes, at det med blomster alene er fedt. Der skal mere til. Derfor har vi også en opblomstring af specialvarer som gin og rom, som Simone formulerer det.

Og Simone ved, hvad hun taler om. Ved eksamen kom hun ud med den bedste karakter, man kan få: 12.

Hun mærker stadig følgerne fra ulykken i Tinglev Mose for mere end fire år siden. Men med sin uddannelse som blomsterdekoratør, det kommende hus i Egernsund og Karsten har Simone Schmidt igen fået et godt liv.

Nærmest til topkarakter.

Simone Schmidt er kommet oven på igen efter en rideulykke for mere end fire år siden. Foto: Claus Thorsted

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce