Annonce
Esbjerg

Sjældent initiativ: De blå helte samler ind til julegaver til børnehjemmenes børn

Operation Julegaveregn samler penge ind til gaver til børn på børnehjem. Billedet her er fra en tidligere uddeling af gaver og bringes med tilladelse fra Operation Julegaveregn. Foto: Thomas Howalt Andersen
2000 anbragte børn får julegaver af privat organisation med børnevært Hr. Skæg i spidsen. Nystartet Esbjerg-firma donerer alt deres vinduespudserarbejde i december til gaver til børnene.
Annonce

Esbjerg: To esbjergensiske fætre er i julehumør i deres nystartede vinduespudserfirma.

For at samle penge ind til gaver til anbragte børn på børnehjem og andre institutioner giver de hele omsætningen i deres firma indtil jul til foreningen Operation Julegaveregn.

"De Blå Helte", som firmaet hedder, håber at samle 50-60.000 kroner ind med deres helt specielle indsamlingsmetode.

Operation Julegaveregn er en godkendt indsamlingsorganisation med tv's børnevært Hr. Skæk som frontfigur, og det er til denne organisation, De Blå Helte beder deres kunder om at overføre deres betaling for vinduespudsning direkte til, i stedet for at de betaler for arbejde udført inden den 24. december.

Julemanden og Hr. Skæg er glade for, at Operation Julegaveregn hvert år samler penge ind til gaver til børn på børnehjem - sidste år blev der købt gaver for cirka en million kroner. Foto: Thomas Howalt Andersen

Den unge erhvervsmand fra Esbjerg, Pauli Marinus Andersen, og hans fætter Jean har netop startet deres vinduespudserfirma op i Esbjerg og Varde. Vinduespudser-bilen og alt udstyr er klar, og nu vil de gerne have fat i flere kunder og samtidig støtte en god sag.

Indtil nu regner Pauli Marinus Andersen med, at man siden starten for fjorten dage siden har betjent 70-80 kunder, hvis betaling er gået til julegaver i stedet for til vinduespudserne.


Julen ofte handler om overflod, men vi har også en masse børn, der lever en anden tilværelse.

Pauli Marinus Andersen, Esbjerg


Julegaveregn er et privat initiativ, der kører på 14. år, og alle indtægter går til køb af julegaver til de cirka 2000 døgnanbragte børn under Foreningen for Døgn- og Dagtilbud for udsatte børn og unge. Alle i foreningen er ulønnede.

Annonce

En god gave

Gaverne indkøbes af børnenes venner, pædagoger eller af forstanderne på børnehjemmene, så  gaverne er købt direkte til det enkelte barn.

- Julen ofte handler om overflod, men vi har også en masse børn, der lever en anden tilværelse. Anbragte børn har ikke altid de samme muligheder. Vi vil gerne være med til at vise dem, at de betyder noget, og at de også hver især fortjener en god julegave, siger Pauli Marinus Andersen.

Operation Julegaveregn har indsamlingstilladelse og offentlige, reviderede regnskaber. Alle initiativtagere arbejder gratis, så hver eneste krone går til børnene.

Der gives gaver for omkring en million kroner hvert år, så de 2000 børn i skolealderen får altså hver gaver for 500 kroner gennem os, fortæller Rasmus G. Kristensen fra Operation Julegaveregn.

- De anbragte børn på insitutioner er generelt nogle af de børn i Danmark, der har det allersværest socialt, psykologisk eller i form af andre diagnoser. Derfor betyder en gave rigtig meget, for det viser børnene, at der er nogle, der tænker på dem, fortsætter han.

Vinduespudserfirmaet De Blå Helte arbejder i Esbjerg og Varde. Fra venstre er det Pauli  Marinus Andersen og Jean Andersen. Privatfoto

Sådan støtter du

De Blå Helte kan kontaktes  www.deblaahelte.com

Operation Julegaveregn www.julegaveregn.dk eller på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce