Annonce
Kolding

Sjette beboer med corona-smitte er død på plejehjem i Kolding

Ni beboere på plejehjemmet Vonsildhave er konstateret smittet med corona-virus. Nu er seks døde, de øvrige tre er raske igen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
På plejehjemmet Vonsildhave i Kolding er seks ud af ni corona-smittede beboere nu afgået ved døden. De øvrige tre er meldt raske igen.

Kolding: Endnu en plejehjemsbeboer på plejehjemmet Vonsildhave er død med coronasmitte i kroppen. Hermed er seks ud af de ni beboere fra plejehjemmet, der er konstateret smittet med coronavirus, afgået ved døden. Det sjette dødsfald skete den 14. april. De øvrige tre er meldt raske igen, oplyser Kolding Kommune.

Det første smittetilfælde på plejehjemmet blev konstateret i slutningen af marts, og i perioden frem til den 10. april fik alt ni beboere og otte medarbejdere et positivt svar på en corona-test.

- Alle smittetilfældene er konstateret inden for en kort periode. Og vi har ikke haft nye tilfælde siden den 10. april, så det er en uge nu. Vi krydser fingre for, at udbruddet er stoppet, siger Annette Lund, der er seniordirektør i Kolding Kommune.

Hun kan ikke oplyse, hvad de seks plejehjemsbeboere er døde af.

- Coronasmitte er ikke nødvendigvis dødsårsagen, men de er døde med coronasmitte i kroppen.

Vi har ikke haft nye tilfælde siden den 10. april, så det er en uge nu. Vi krydser fingre for, at udbruddet er stoppet.

Annette Lund, seniordirektør

Tre sygemeldte medarbejdere

Annette Lund oplyser, at fem af de otte medarbejdere, der har været smittet, er raske igen.

- Tre er fortsat sygemeldt, siger hun.

På de øvrige plejehjem i Kolding er der hverken konstateret smittede beboere eller medarbejdere.

- Det er kendetegnende for næsten alle de kommuner, der er ramt af coronasmitte, at det typisk har ramt et enkelt plejehjem, hvor der så er mange smittede. Det er sort uheld, når smitten bliver båret ind, for så bliver det ofte voldsomt som på Vonsildhave, siger Annette Lund.

Hun har tidligere forklaret, at det er tilfældigt, at coronaen netop har ramt Vonsildhave.

- Vi har ikke på nogen måder fornemmelse for, at de ikke gør det, de skal. Vi ville have handlet nøjagtigt lige som Vonsildhave gør, hvis corona havde ramt et kommunalt plejehjem. Og vi har en god dialog med firmaet Attendo, der driver plejehjemmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce