Annonce
Vejen

Sjov motion for små og store

Lidt opvarmning skulle der til, inden små og store kunne begive sig ud til de forskellige aktiviteter. Foto: Dorthe Andresen
Sjov Motion i Jels havde tirsdag formiddag igen inviteret til "Sjov motion for generationer" i hallen. Omkring 60 børn og voksne mødte frem til et par hyggelige timer.

Jels: Allerede inden arrangementet "Sjov motion for generationer" for alvor blev sat i gang tirsdag formiddag, drønede en masse børn rundt i hallen i Jels.

Det var tydeligt at se, at de slet ikke kunne vente med at få brændt en masse energi af. Og det var uanset, om det var floorball, badminton, skumtennis eller tumlen på nogle af gymnastikafdelingens redskaber.

En af de deltagere, der har været med i flere år, er Mette Hansen, der var afsted med sine tre børnebørn Anna på tre år, Magda på 11 år og Lasse på 14 år.

- Man kan se, at der kommer flere og flere med hvert år. Det er en succes, og det er rigtig hyggeligt, sagde Mette Hansen, der godt kan lide, at der ikke er lagt et fast program for, hvad der skal gøres og hvornår.

- Det kører lidt uden struktur, så man selv kan vælge, lød det fra Mette Hansen, inden hun lige skulle hjælpe lille Anna med at styre en hullahopring, som de trillede mellem sig til stor fornøjelse for barnebarnet.

Annonce
Lærke på 15 måneder var med til "Sjov motion for generationer" for første gang. Foto: Dorthe Andresen

Altid i vinterferien

Det store fremmøde glædede naturligvis Kirsten Lambæk fra Sjov Motion i Jels - især det at nogle af børnene har været med fra de var helt små.

- Det er lige fra barnevogn til de bliver lidt større, kom det med et smil fra Kirsten Lambæk.

Arrangementet bliver altid holdt tirsdag i vinterferien, og i år var det femte år, at Sjov Motion arrangerede det.

- Mange af dem, der kommer, har jo også tilknytning til Sjov Motion, sagde Kirsten Lambæk.

Skulle nogle af de voksne lige trænge til en pause, så var der stillet borde og stole frem, så de kunne nyde en kop kaffe - og et stykke hjemmebagt kage.

Børnene kunne så tanke lidt ekstra næring med pølsehorn og juicebrikker.

Første gang

Hvor Mette Hansen har været med til arrangementet i flere år, så var det første år, at Mette Jessen var med. Hun havde datteren Lærke på 15 måneder med - og var i selskab med sin mor Susanne Jessen, søsteren Stine Jessen med børnene Felix på 20 måneder og Nicolai på 3½ år.

- Min søster og hendes børn var med sidste år. Og min mor havde fortalt om det, men man skal jo lige have nogen børn at tage med, kom det med et smil fra Mette Jessen, mens lille Lærke havde fundet sig en badmintonketsjer, så hun også kunne prøve at spille badminton med en ballon.

Men hun fik også tid til at tøffe lidt rundt i hallen for at se på alle de andre børn - og voksne - der hyggede sig i hinandens selskab.

Der var godt gang i alle aktiviteterne i hallen tirsdag formiddag. Foto: Dorthe Andresen
Anna på tre år hyggede sig. Storebror Lasse på 14 år havde sørget for, at hun var klædt i det helt rigtige tøj, nemlig spillertøj fra fodboldklubben Dortmund. Foto: Dorthe Andresen
Der blev kæmpet godt på floorballbanen. Foto: Dorthe Andresen
Der blev brændt masser af god energi af. Foto: Dorthe Andresen
Kirsten Lambæk, forrest til højre, bød velkommen og glædede sig over, at der igen i år var mødt mange frem. Foto: Dorthe Andresen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

112

Beredskabet lagde en truende mast ned

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce