Annonce
Haderslev

Skår i genåbnings-glæden: Sure kommentarer på biblioteket

Lotte Leth-Sørensen spritter hænder. Håndsprit, afstand og mundværn er stadig et krav, når man gæster kulturhus Bispen. Til gengæld må man opholde sig i biblioteket, læse aviser og tidsskrifter, ligesom børn må lege i børnebibliotekets afdeling. Foto: Michael Mogensen
Selv om det var en glædens dag for biblioteket at åbne igen, måtte de ansatte høre på mange beklagelser over corona-passet.

HADERSLEV: - Vi får mange sure bemærkninger.

Onsdag den 21. april var en egentlig en god dag. Endelig kunne biblioteket slå dørene op efter at have været tvangslukket siden december, men ud over at folk skal spritte hænder og bære mundbind er der som på restauranter og cafeer krav om, at lånerne skal vise corona-pas.

Det faldt ikke i god jord hos alle, kunne personalet og kulturhus Bispens leder, Lotte Leth-Sørensen fortælle.

Annonce

- Mange kan ikke forstå, at de skal have coronapas på biblioteket, når de ikke skal have det, mens de er ude at handle, fortæller Lotte Leth-Sørensen, der peger på en anden årsag til surheden:

Kontrol ved indgangen

- Vi har kørt med "click and collect", hvor folk ikke skulle have passet, og så skal de pludselig vise det dagen efter.

Click and collect er en metode, flere af landets biblioteker har tyet til under lukningen af landet, hvor folk kunne reservere, hente og aflevere bøger.


Mange kan ikke forstå, at de skal have coronapas på biblioteket, når de ikke skal have det, mens de er ude at handle.

Lotte Leth-Sørensen, kulturhus Bispen


Onsdag formiddag var der kun få gæster i biblioteket. Da dørene blev lukket op klokken ti, stod ansatte i foyeren klar til at kontrollere, om de besøgende havde det omdiskuterede corona-pas med.

Det skaber utryghed hos nogle, at den ansatte skal tæt på dem for at kontrollere testoplysningerne på iPhone-skærmen. Den ansatte skal også stå og regne i hovedet for at være sikker på, at testen holder sig indenfor 72 timer.

Alt sammen har det været med til at skabe sure miner.

Fra onsdag den 21. april er biblioteket åbent i den betjente åbningstid, altså mens der er personale til stede. Selvbetjenings-biblioteket, der normalt er tilgængeligt fra syv til 21, er stadig lukket, da det ikke er muligt at kontrollere coronapas:

Annonce

Nogle bruger vagter

- Nogle store biblioteker som Esbjergs har vagter i selvbetjeningstiden, men det har vi ikke ressourcer til, fastslår Lotte Leth-Sørensen.

De besøgende må opholde sig i biblioteket, sidde i sofaerne og læse aviser og tidsskrifter og anvende computerne, ligesom børn må lege i børnebibliotekets afdeling. Sydtrafiks kunder kan igen tanke deres Rejsekort op.

Bispens værksteder åbner den 6. maj, mens cafeen efter planen åbner den 10. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce