Annonce
Nordtyskland

Skæbnens ironi: Minister forsinker udbygning af skinne-net. Så brød trafikken totalt sammen

Hvis togene overhovedet kører og er rettidige, er vognene oftest overfyldte. Foto: Michael Staudt.
Nye aflysninger og for korte tog udløser kaos på togstrækningen til Sild. Miljøminister Svenja Schulze har nedlagt veto mod at prioritere udbygningen af banen med en særlov.

WESTERLAND: Måske er det skæbnens ironi. Men dagen efter den tyske miljøminister Svenja Schulze fra Socialdemokratiet stod på mål for at have pillet forbedringer af togforbindelsen mellem Sild og fastlandet af en liste over Tysklands vigtigste infrastrukturprojekter, hersker der nu totalt kaos på strækningen.

Fredag morgen var togdriften indstillet i to timer, efter et lokomotiv af ukendte grunde påkørte et signalanlæg, skriver avisen Nordfrisland Tageblatt. Forinden havde pendlere på Facebook raset over situationen torsdag. Her blev to forbindelser aflyst, og togene var alt for korte. Derfor måtte mange passagerer stå op under den tre kvarter lange tur.

Også under normale omstændigheder kan togrejsen mellem fastlandet og Sild være et mareridt af forsinkelser, aflysninger og overfyldte vogne. For tiden er situationen endnu værre. Sporarbejder betyder, at der kun kører halvt så mange tog frem til den 8. september.

Den tyske trafikminister, Andreas Scheuer, fra det konservative CSU har gentagne gange lovet at sætte fart i udbygningen af banestrækningen til og fra Sild med en særlov om etableringen af to spor mellem Morsum og Tinnum på selve Sild samt fra Niebüll til Klanxbüll på det nordfrisiske fastland. Torsdag erkendte miljøminister Svenja Schulze, at hun med rent juridiske argumenter havde fået den prioritet pillet af forbundsregeringens plan.

Mellem 4000 og 5000 mennesker er dagligt nødt til at pendle fra fastlandet til Sild for at komme på arbejde. De pågældende har ikke råd til at bo på ferieøen med de ekstremt høje huslejer og boligpriser.

Annonce

Tusinder pendler

Mellem 4000 og 5000 mennesker er dagligt nødt til at pendle fra fastlandet til Sild for at komme på arbejde. De pågældende har ikke råd til at bo på ferieøen.

Erhvervslivet lider

De kaotiske forhold rammer ikke kun pendlerne. Øens erhvervsliv lider også. I en periode med masser af job i Slesvig-Holsten vælger mange ansatte i frustration over de katastrofale trafikbetingelser at droppe arbejdet på Sild til fordel fra beskæftigelse på fastlandet. Kun få søger ledige job på øen, fordi de udmærket ved, hvor besværligt det er at nå frem.

Den nuværende jernbanestrækning stammer fra 1927.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce