Annonce
Sønderborg

Skæld ud og ros: Opslag om vaccinetider fik kommentarerne til at vælte ind

Medlem af regionsrådet i Region Syddanmark Jørn Lehmann Petersen (S) delte på Facebook information om ledige vaccine tider i Sønderborg og Rødekro og havde ikke forventet, at få så mange reaktioner på det, han kalder en servicemeddelelse. Foto: Katrine Stampe
Medlem af regionsrådet i Region Syddanmark, Jørn Lehmann Petersen (S), erkender medvirken til forvirring i opslag om vaccinationstider.

Sønderborg: Lørdag morgen var der masser af ledige vaccinetider i Sønderborg og Rødekro, hvilket regionsrådsmedlem for socialdemokratiet Jørn Lehmann Petersen valgte at gøre opmærksom på i et opslag på Facebook.

Den servicemeddelelse resulterede i, at flere var inde og bestille en af tiderne. Det fremgår både af kommentarsporet og er hans eget indtryk.

- En del af tiderne er blevet brugt, siger han.

Hvad, regionsrådsmedlemmet ikke fik gjort opmærksom på, var at kun personer med henvisning til vaccination med Pfizer-BioNtech kunne komme og få et prik i armen.

- Her fik jeg medvirket til forvirring, hvilket jeg beklager. Det var ikke min hensigt, siger han.

Den forglemmelse medførte, at Jørn Lehmann Petersen fik en række henvendelser fra folk, som var frustreret over, at de ikke kunne finde en tid, som han skrev, var muligt. Det var blandt andet på Facebook, at folk gjorde ham også opmærksom på, at de ikke kunne booke en af de ledige tider.

- Udover at få skrevet det klart og tydeligt i min tekst har jeg svaret alle og forsøgt at hjælpe og guide dem til at få bestilt en tid, når det vil være muligt for dem, forklarer han.


Jeg har fået skæld ud for, at nogen ikke har modtaget invitationen endnu. Hertil har jeg fortalt, at det ikke er os i regionen, som indkalder.

Jørn Lehmann Petersen,regionrådsmedlem for socialdemokratiet i Region Syddanmark


Annonce

Det positive slår det negative

Opslaget medførte også, at Jørn Lehmann Petersen modtog en række andre negative beskeder, hvor nogen var sure over, at deres forældre endnu ikke har modtaget en invitation til vaccination, når der er frie tider. Andre har haft behov for at gøre opmærksom på deres skepsis mod vaccinationer, fortæller han.

- Jeg har fået skæld ud for, at nogen ikke har modtaget invitationen endnu. Hertil har jeg fortalt, at det ikke er os i regionen, som indkalder. Jeg ved godt, at det ikke er alle i gruppe tre, der er blevet indkaldt, men det kommer. Lige nu har der været problemer med leverancen. Derudover har jeg gjort meget ud af at gøre opmærksom på, at det er frivilligt at blive vaccineret, lyder det fra ham.

Heldigvis for Jørn Lehmann Petersen har der også været positive reaktioner på opslaget.

- De vægter højere end de negative. Jeg har bestemt ikke fortrudt, at jeg skrev ud og gjorde opmærksom på tiderne, da det har betydet, at nogen har fået glæde af det, siger han.

En af dem, der har nydt godt af informationen, er Hanne M. Maletzkis mor.

- Ringede straks til min søde mor på 86, og det lykkedes hende efter 20 minutters ventetid ved telefonen at få tid i Sønderborg, skriver hun på Facebook.

Heller ikke Berit Ærensgaard havde problemer med at bestille en tid i Sønderborg, oplyser hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce