Annonce
Aabenraa

Skændsel at amputere et kunstværk

Annonce

Læserbrev: For nogle år siden havde vi i byrådet i Aabenraa en stor debat om flytningen af kunstværket Vandkunsten fra Storetorv.

Et stort flertal i byrådet, bortset fra DF, besluttede, at Storetorv skulle omdannes til et kønsløst niveaufrit torv, hvilket indebar, at Vandkunsten skulle fjernes fra Storetorv, selv om Vandkunsten var udført specielt beregnet til Storetorv, placeret hvor byens brønd i sin tid stod.

Denne beslutning var vi i Dansk Folkeparti stærke modstandere af, idet vi fandt, at Vandkunsten havde en helt ideel placering på Storetorv, og idet vi ikke ønskede, at det charmerende Storetorv med Vandkunsten skulle ændres til et kønsløst niveaufrit torv, som man ser i mange andre byer.

Flertallet bestemmer som bekendt, og Vandkunst blev fjernet og Storetorv totalt ændret.

Ingen vidste dengang, hvor Vandkunsten så skulle placeres, men alle var enige om, at kunstværket skulle genopstilles.

Genopstillingen er nu foretaget foran biblioteket.

En vågen borger har opdaget, at Vandkunsten er blevet amputeret i forbindelse med genopstillingen, idet en del af reliefferne og figurerne på et af bassinerne er gemt under jorden

Ingen påtager sig ansvaret for denne misere.

Ansvaret skal placeres.

Formændene for hhv. kulturudvalget og vækstudvalget undrer sig over det, ligesom Billedkunstrådet også melder hus forbi.

Billedhugger Erik Warming, som er skaberen af kunstværket Vandkunsten, er så sur over behandlingen af sit kunstværk, at han har afskrevet det og udtrykker samtidig glæde over ikke at skulle til genindvielse af værket, så han ikke kommer til at sige nogle grimme ting om behandlingen af hans værk.

Den eneste løsning på denne misere er, at der foretages ændringer, så Vandkunsten kommer til at fremstå i sin helhed og bliver helt synlig.

At amputere dette kunstværk er en skændsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning for anden gang: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce