Annonce
Tønder

Skærbæk-børn konkurrerer på koncentration og sikre hænder

Eleverne skyder i hold på fire personer - blandede drenge og piger. Og ved den store landsfinale 30. november kan man vinde pengepræmier til klassekassen. PR-foto
Elever fra Skærbæk Distriktskole og Skærbæk Realskole er klar til landsdelsfinalen i skydning for skoleelever.
Annonce

Skærbæk: Elever fra 5. klasser i Sønderjylland dyster lørdag 23. november om titlen som vinder af landsdelsfinalen i Skole DM i Skydning - og om at kvalificere sig til den store landsdækkende finale i Vingsted 30. november.

Fra Tønder Kommune deltager elever fra Skærbæk Distriktskole og Skærbæk Realskole i landsdelsfinalen. I Sønderjylland har der i år deltaget i alt 410 elever.

Skole DM i Skydning er en årligt tilbagevendende begivenhed, som DGI Skydning og Dansk Skoleidræt står bag, hvor alle 5. klasses elever tilbydes at komme ned og prøve kræfter med riffelskydning i lokale skytteforeninger.

Eleverne har trænet fra september til november, og nu er 80 børn fra de 14 bedste skoler fra Sønderjylland klar til at skyde i landsdelsfinalen, der afholdes i Sønderborg.

Annonce

Styrker fællesskab og koncentration

Skole DM i Skydning får elever på banen, der måske ikke ellers har haft succesoplevelser med mere traditionelle former for holdsport. I skydning er det nemlig helt andre færdigheder, der er i fokus.

- Med et tilbud som Skole DM i Skydning, arbejder eleverne målrettet med at opøve en superskarp koncentration, hvor man kan abstrahere fra forstyrrende indtryk omkring sig, ligesom man skal have en god tålmodighed og udvise en høj grad af ansvarlighed. Alt sammen egenskaber, som eleverne også i høj kan drage nytte af i de boglige fag og i andre sammenhænge i skolen, siger generalsekretær i Dansk Skoleidræt, Bjørn Friis Neerfeldt, i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Cirkusprinsesse på besøg i Varde

Trekantområdet

Mand stadig i kritisk tilstand efter badeulykke: Kommune tjekker sikkerheden

Annonce