Annonce
Tønder

Skærbæk fester i flere dage

Denne uge står i byfestens tegn i Skærbæk. Arkivfoto: Arne Petersen
I denne uge er der stor byfest i Skærbæk. Det kulminerer med det store Open Air på lørdag, og søndag står i børnenes tegn.

Skærbæk: Der er lagt i kakkelovnen til en god gedigen fest, når Skærbæk holder byfest i denne uge.

Det starter allerede onsdag aften med Skærbækløbet, hvor manskal yde lidt på motionssiden, inden man, med god samvittighed, så kan nyde en enkelt fadøl eller to i løbet af resten af ugen, hvor programmet er spækket med gode muligheder for fest og glade dage.

- Den store nyhed i år, er festen fredag aften, hvor man kan få helstegt pattegris og to livebands, der spiller i Valhalla. Og det hele kan man få for 99 kr. Det er virkelig billigt, konstaterer Steen Rode fra byfestkomitéen.

Ellers byder byfesten på mange af de kendte og elskede indslag.

Der er gågade og gratis morgenmad i Storegade lørdag, og her vil man kunne varme godt op med sjov i gaden og et stykke med sild og snaps, inden man kan gå videre enten i tivoli eller til byfestens helt store arrangement, Open Air, hvor man kan opleve Havnens Fristelser, Bro, Jimilian, Gas-Bi-Dua, The Boss og På Slaget 12.

Annonce
Det store Open Air-arrangement trak sidste år 1200 gæster.Arkivfoto: Lars Detlef

Lokale bakker op

Steen Rode håber, at byfesten igen i år kommer til at nyde god opbakning, på trods af, at den i år strækker sig over fem dage.

- Der har været efterspørgsel på, at vi koger det ned til fire dage, som vi også lykkedes med sidste år. Men i år har vi ikke kunnet få det hen. Men vi håber, at den billige pris på festen fredag, alligevel kan lokke folk, forklarer han.

Sidste år havde omkring 1200 købt billet til Open Air, og bliver niveauet det samme i år, er Steen Rode mere end tilfreds.

- Hvis der kommer ligeså mange i år, så er vi glade, konstaterer han.

Søndag i børnenes tegn

Søndag kommer til at stå i ringridningens og børnenes tegn.

Der er blandt andet gratis ponyridning og underholdning med Gurli og Gustav Gris.

Inden byfesten officielt lukker kl. 18, bliver der lige tid til en omgang Spiel ohne Grenzen med lokale deltagere.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce