Annonce
forside

Skærbæk Skole

Læserbrev: Kommunalbestyrelsen overvejer ikke at opgive byggeriet af den ny skole i Skærbæk, sådan som JydskeVestkysten slår det stort op på Tøndersiden den 1. februar.

Ud fra debatten omkring resultatet af licitationen, der endte i en overskridelse på 15 millioner kroner, har der ikke været kommunalpolitikere, som ønsker at stoppe byggeriet.

Økonomiudvalget er måske selv skyld i, at avisen slår det stort op. Udvalget har nemlig udlagt det som en mulighed at byggeriet eventuelt opgives, når projektgruppen skal drøfte, hvad man kan gøre for at komme videre.

Jeg mener, at en sådan udmelding kun medvirker til at skabe usikkerhed og drejer debatten i en forkert retning.

Ikke kun bygningerne, men også indholdet er af stor betydning. Skoler med et godt læringsmiljø og et godt lærerteam er vigtigt. Med en ny skole i Skærbæk er vi med til at løfte kvaliteten på området.

Jeg mener, at et velfungerende skolevæsen har stor betydning for tiltrækning af unge familier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce