Annonce
Tønder

Skærbæk Skole: Håndværkere giver afkald på lille million

En række håndværkere har givet afkald på samlet set 880.000 kroner i forbindelse med skolebyggeriet i Skærbæk. Efter planen skulle den have været færdig, men færdiggørelsen er nu skubbet til december. Arkivfoto: Uwe Iwersen
Tønder Kommune har været i dialog og forhandlinger med håndværkerne på ny Skærbæk Skole. Resultatet betyder, at det bliver 880.000 kroner billigere for Tønder Kommune end forventet eller frygtet. Borgmesteren sender roser til håndværkerne.
Annonce

SKÆRBÆK: Byggeriet af ny Skærbæk Skole bliver ikke så dyrt som frygtet. På mødet i kommunalbestyrelsen den 25. juni, godkendte lokalpolitikerne en tillægsbevilling til færdiggørelse af ny Skærbæk Skole på 7,8 millioner kroner.

Af de 7,8 millioner kroner var der cirka 6,4 millioner kroner, som Tønder Kommune er uenige med håndværkere og rådgiver om.

Af de 6,4 millioner kroner vedrører de 1,25 millioner krav fra håndværkerne på ekstraarbejder i forbindelse med, at byggeriet er blevet forsinket.

Det skriver Tønder Kommune i en pressemeddelelse.

Byggeriet er af to omgange blevet forlænget fra juni til nu færdiggørelse midt i december. Den primære årsag til forlængelserne er den megen nedbør i efteråret.

En sådan forlængelse medfører ekstraudgifter til håndværkere, som de er berettiget til at få dækket. Hvor meget de er berettiget til afklares i dialog med håndværkerne.

Annonce

Ekstraordinært møde

Der har nu været gode forhandlinger med alle håndværkerne, hvor de har været forstående og samarbejdssøgende, så beløbet på de 1,25 millioner kroner er reduceret til 370.000 kroner.


Jeg er rigtig glad for, at håndværkerne på pladsen har været indstillet på at finde en god løsning for færdiggørelsen af byggeriet.

Henrik Frandsen (V), borgmester


Tirsdag har økonomiudvalget på et ekstraordinært møde godkendt forhandlingsresultatet. Det betyder, at udgiften til færdiggørelsen af byggeriet bliver 880.000 kroner billigere end de forventede 7,8 millioner kroner.

Borgmester Henrik Frandsen (V) glæder sig over resultatet.

- Jeg er rigtig glad for, at håndværkerne på pladsen har været indstillet på at finde en god løsning for færdiggørelsen af byggeriet. Faktisk er der en lokal håndværker, der helt har frafaldet sit krav - det er flot, siger Henrik Frandsen i meddelelsen og peger på, at godkendelsen krævede et ekstraordinært møde i økonomiudvalget.

Annonce

Vejrup gav afkald

Der arbejdes fortsat på at nedbringe udgifterne i forbindelse med de øvrige uenigheder, herunder i forbindelse med en forsikringssag.

Direktør for teknik og miljø, Ditte Lundgaard Jakobsen, oplyser, at den lokale håndværker, der helt er frafaldet sit krav, er entreprenør Mads Vejrup A/S.

I et brev til Tønder Kommune begrunder Mads Vejrups entrepriseleder Torben Rasmussen frafaldet af kravet på 100.000 kroner således:

"Vi ønsker ikke - som situationen er for byggeriet og den kendsgerning, at vi er hjemhørende i kommunen - at gøre krav på yderligere ydelser i forbindelse med forlængelse af byggeperioden."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce