Annonce
Tønder

Skærbækcentret søger om penge til UV-udstyr

Projektleder i Skærbækcentret, Mette Greve, har sendt en ansøgning om penge til UV-udstyr - målet er, at lokale foreninger skal kunne dyrke idræt i mørke. Arkivoto: Hans Chr. Gabelgaard
I Skærbækcentret skal en række foreninger efter planen kunne dyrke idræt i mørke. Centret har søgt om penge til UV-udstyr.

Skærbæk: Håndbold, badminton og bordtennis i mørke. Det skal efter planen på programmet i Skærbækcentret i fremtiden.

Centrets projektleder Mette Greve har sendt en ansøgning om penge fra den udviklingspulje, der er nedsat i forbindelse med projektet Bevæg dig for livet - pengene tænkes brugt på UV-udstyr og markedsføring.

Forhistorien er, at den lokale håndboldklub har planer om at bruge UV-udstyr til en håndboldskole. Mette Greve tog i den forbindelse en snak med en række andre foreninger - både bordtennis, gymnastik, dans og fodbold - for at høre om de kunne bruge udstyret.

- Det ville de rigtig gerne, og derfor lavede vi ansøgningen, så hallen kunne varetage UV-udstyret, fortæller Mette Greve, der peger på, at der er vedligehold ved UV-udstyr.

Skærbækcentret har søgt om penge til UV-lamper til en hel hal, lysstativer og ledninger, samt UV-tape og UV-maling til ansigt og tøj - tapen og malingen er det, der lyser op, når de særlige UV-arrangementer holdes i mørke.

Disse ting koster godt 21.000 kroner til sammen, og så søges der om 6000 til markedsføring, så foreningerne kan få hjælp til at synliggøre aktiviteter.

Annonce

Nye medlemmer

Mette Greve fortæller, at UV-udstyret er noget, der skal tages i brug en gang i mellem - ikke ved hver eneste træning.

Det skal gerne være med til at skaffe nye medlemmer og fastholde de eksisterende i foreningerne.

- I og med at vi rigtig gerne vil bakke op om Bevæg dig for livet, så bliver vi nødt til at tænke kreativt og anderledes, fortæller Mette Greve.

Hun peger på, at nogle foreninger er gode til at koble E-sport med en anden sport, hvor deltagerne bevæger sig.

- Det er det, vi prøver at gøre bare med UV-lys. Hvor man siger, vi dyrker det normale sport, og så pepper vi det fuldstændig op på en fed måde med noget UV en gang imellem, påpeger hun.

Kultur- og Fritidsudvalget skulle efter planen have behandlet Skærbækcentrets ansøgning på marts-mødet, men det skete ikke på grund af coronakrisen. Indstillingen fra direktøren på området er, at der gives et tilskud på 15.000 kroner. Hvis det bliver støttebeløbet, tror Mette Greve på, at tiltaget bliver til noget - også selv om det ikke er det fulde beløb.

- Vi skal nok komme i mål. Vi ønsker at støtte op om foreningerne i Skærbækcentret, der rigtig gerne vil det her, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Annonce