Annonce
Nordtyskland

Skærpet epidemilov møder modstand i lokalregering

Merkel vil tage magten fra delstaterne, så regeringen i Berlin fremover blandt andet kan udstede lokale udgangsforbud, hvis coronaepidemien truer med at komme ud af kontrol.

KIEL: Dele af regeringskoalitionen mellem det konservative CDU, De Grønne og det liberale FDP i Slesvig-Holsten stritter imod kansler Angela Merkels planer om at regulere forholdsreglerne mod coronaepidemien centralt.

FDP afviser blandt andet muligheden for at pålægge områder med højt smittetryk et udgangsforbud.

Ministerpræsident Daniel Günther fra CDU har endnu ikke udtalt sig om sagen.

Annonce

Den slesvig-holstenske økonomiminister, Bernd Buchholz (FDP), mener, beslutningsprocessen er forhastet. Allerede tirsdag vil forbundsregeringen fremsætte en indstilling, der så skal vedtages i forbundsdagen og efterfølgende godkendes af forbundsrådet, som består af repræsentanter for delstaterne. Hvis der ikke er enighed i den slesvig-holstenske koalition, må forbundslandet afstå fra at stemme i forbundsrådet.

Merkel vil ændre den nationale epidemilov, så regeringen i Berlin kan pålægge regioner at lukke ned, hvis der i mere end en uge er over 100 nye smittede per 100.000 indbyggere på syv døgn. Kansleren traf beslutningen, fordi de enkelte delstater tolkede aftalen om nedlukninger vidt forskelligt.

Hidtil har det udelukkende været forbundslandene, der har administreret forholdsreglerne mod coronaepidemien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce