Annonce
Sport

Skade holder Frans Nielsen væk fra isen i Detroit

Ron Chenoy/Ritzau Scanpix
Den danske ishockeystjerne var ikke med, da Detroit tabte til Anaheim Ducks. Han forventes ude i flere kampe.

Frans Nielsen kæmpede med en skade i testkampene før sæsonstarten i den nordamerikanske ishockeyliga NHL, og nu har den danske centerspiller igen været uheldig.

Detroit Red Wings har placeret Nielsen på listen over skadede spillere, og som sædvanen er på de kanter, er der ingen nærmere forklaring på, hvad der er galt med den 35-årige veteran.

Frans Nielsen udgik i søndagens kamp mod Dallas Stars, efter at han blev ramt i hovedet af en puck, og amerikanske medier spekulerer i, at det er det uheld, der har tvunget danskeren ud af holdet.

Han var ikke på isen, da Detroit Red Wings natten til onsdag dansk tid tabte 1-3 til Anaheim Ducks og dermed led sæsonens første nederlag.

Ifølge tv-stationen CBS skal man forvente, at han som minimum kommer til at gå glip af tre kampe.

Holder den prognose stik, må holdet undvære Nielsen mod Montreal Canadiens natten til lørdag og Toronto Maple Leafs natten til mandag.

Han kan dermed i bedste fald sigte efter at være tilbage om en uge, når Detroit tager til Canada for at spille tre kampe på fire dage.

Frans Nielsen er i gang med sin 14. sæson i NHL, hvor han ud over Detroit Red Wings har repræsenteret New York Islanders. Han er i alt noteret for hele 862 kampe i den stærke liga.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tunnel bliver en klar gevinst

Tysklands rigsrevision, Bundesrechnungshof, har kørt tunnellen under Femern Bælt gennem et regneark og fundet ud af, at den faste forbindelse ikke nødvendigvis kan betale sig set fra den tyske side af grænsen. Revisionen har kalkuleret, at det vil koste omregnet godt 26 milliarder kroner at gennemføre den nødvendige udbygning af veje og jernbaner. Den udgift står muligvis ikke mål med gevinsterne fra en fast forbindelse, mener man. Dette har skabt fornyet røre om projektet blandt tyske politikere. Her har De Grønne hele tiden været skeptiske og kræver nu, at planen tages op til fornyet overvejelse. Set med danske briller minder det om den debat, der udspandt sig før byggeriet af Storebæltsbroen. Den var helt overflødig, det var så hyggeligt at drikke dårlig kaffe på DSB’s færger, og brobyggeriet kunne ødelægge vandmiljøet, lød nogle af argumenterne dengang. I dag ville næppe nogen undvære broen, der ikke kun fysisk, men også mentalt har bundet Danmark meget bedre sammen. År for år sætter trafikken rekord, og investeringen på over 26 milliarder frem mod åbningen i 1998 bliver derfor tilbagebetalt noget hurtigere end de 37 år, der oprindelig blev budgetteret med. Ganske det samme vil formentlig ske for tunellen under Femern Bælt. Naturligvis skal den slags megaprojekter gennemtænkes grundigt. Alle aspekter i forbindelse med såvel økonomi som økologi må tages i betragtning. Ikke desto mindre er der ikke nogen grund til dommedagsscenarier, viser erfaringerne fra Storebælt. Naturligvis er det en indlysende fordel for såvel Danmark som de øvrige, nordiske land, at der bliver nemmere fysisk adgang til det vigtige, tyske eksportmarked. Derfor er Danmark også villig til at finansiere tunnelbyggeriet. Men det handler ikke kun om penge. Vi har meget tilfælles med vores tyske nabo og kan inspirere hinanden til gensidig gavn. Det ved vi i det dansk-tyske grænseland. Samme oplevelse fortjener det grænseland, hvor indbyggerne indtil videre er adskilt af vand.

Annonce