Annonce
Sport

Skader begrænsede SønderjyskE-træners muligheder

Claus Nørgaard måtte bruge to af sine tre udskiftninger på at erstatte skadede spillere. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

De nødvendige udskiftninger af Marc Pedersen og Kees Luijckx forhindrede SønderjyskE-træner Claus Nørgaard i at skifte offensive kræfter ind i jagten på sejren.

REAKTIONER: Søren Frederiksen erstattede Rasmus Vinderslev i en offensiv satsning fra SønderjyskE-træner Claus Nørgaard, men ellers var træneren hæmmet i sine muligheder for at jagte sejren i 0-0-kampen hjemme mod FC Midtjyllands ti mand.

- Når man skifter to midtstoppere bryder det rytmen både i forhold til vores spil og i forhold til vores base. Derudover vil vi gerne bruge udskifterne mere konstruktivt, fordi vi vil, og ikke fordi vi skal, sagde Nørgaard efter kampen.

Allerede da han sendte Søren Frederiksen på banen, havde han en plan for en yderligere satsning, der blev forhindret af skaden til Kees Luijckx.

- De blev så lukket ned dér. Det kunne have været at sætte en angriber mere ind eller bare sætte en frisk mand ind på én af de offensive positioner, sagde Nørgaard, som måtte erkende, at gæsternes 10 mand spillede lige op med hjemmeholdets 11.

- Når man kommer ind og har spillet i overtal gennem det meste af kampen, er man som regel skuffet, og det er spillerne også, men det er også med en vis anerkendelse af, at hvis de havde spillet sådan her med 11, så er de rigtig gode, mente SønderjyskE-træneren.

- For det første rammer det os, at vi ikke kan udskifte mere, end vi kan, og derudover synes jeg, Midtjylland gør det godt. De stresser os og presser os, og så synes jeg lige, vi mangler det sidste initiativ og kølighed. Og vi mangler at sætte de sidste pasninger sammen til at spille os op på deres halvdel. Derfor fik de også for mange standardsituationer, som brød rytmen for os, erkendte han.

Træneren roste målmand Sebastian Mielitz for de redninger, der trods alt sikrede værterne det ene point, og så bekymrede han sig over skaderne hos sine forsvarsspillere med udsigten til en vanskelig pokalkamp i Fredericia på onsdag.

- Marcs, tror jeg ikke, er så alvorlig. Kees vred lidt. Det må vi kigge på, når vi får lidt is på, og han er blevet behandlet.

- Et godt 1. divisionshold på udebane kan næsten ikke blive dårligere lodtrækning. Så det er en svær kamp, og vi vil gerne stille stærkest muligt, men vi har også en bred trup, vi kan bringe i spil. Vi må se i morgen, hvordan vi kan mønstre tingene til på onsdag.

Annonce

Anfører afviste pressen

JydskeVestkysten ville gerne have spurgt Marc Pedersen om omfanget af hans skade, men SønderjyskE-anføreren afviste at komme ud fra omklædningsrummet for at tale med pressen. Derfor er det uklart, om han er med i onsdagens pokalkamp mod sin tidligere klub, Fredericia.

Det er en kamp, Alexander Bah godt kan spille, og offensivspilleren øjner en ny mulighed for at få den sejr, han ikke fik søndag eftermiddag.

- Måske manglede vi lidt kvalitet på den sidste tredjedel, erkendte Bah, der var indblandet i det meste af det, der blev semi-farligt hos hjemmeholdet.

Han mente, at hans hold måske skulle have satset noget mere på at få alle tre point.

- Måske skulle vi have gået mere efter det, sagde han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce