Annonce
Sport

Skader begrænsede SønderjyskE-træners muligheder

Claus Nørgaard måtte bruge to af sine tre udskiftninger på at erstatte skadede spillere. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

De nødvendige udskiftninger af Marc Pedersen og Kees Luijckx forhindrede SønderjyskE-træner Claus Nørgaard i at skifte offensive kræfter ind i jagten på sejren.

REAKTIONER: Søren Frederiksen erstattede Rasmus Vinderslev i en offensiv satsning fra SønderjyskE-træner Claus Nørgaard, men ellers var træneren hæmmet i sine muligheder for at jagte sejren i 0-0-kampen hjemme mod FC Midtjyllands ti mand.

- Når man skifter to midtstoppere bryder det rytmen både i forhold til vores spil og i forhold til vores base. Derudover vil vi gerne bruge udskifterne mere konstruktivt, fordi vi vil, og ikke fordi vi skal, sagde Nørgaard efter kampen.

Allerede da han sendte Søren Frederiksen på banen, havde han en plan for en yderligere satsning, der blev forhindret af skaden til Kees Luijckx.

- De blev så lukket ned dér. Det kunne have været at sætte en angriber mere ind eller bare sætte en frisk mand ind på én af de offensive positioner, sagde Nørgaard, som måtte erkende, at gæsternes 10 mand spillede lige op med hjemmeholdets 11.

- Når man kommer ind og har spillet i overtal gennem det meste af kampen, er man som regel skuffet, og det er spillerne også, men det er også med en vis anerkendelse af, at hvis de havde spillet sådan her med 11, så er de rigtig gode, mente SønderjyskE-træneren.

- For det første rammer det os, at vi ikke kan udskifte mere, end vi kan, og derudover synes jeg, Midtjylland gør det godt. De stresser os og presser os, og så synes jeg lige, vi mangler det sidste initiativ og kølighed. Og vi mangler at sætte de sidste pasninger sammen til at spille os op på deres halvdel. Derfor fik de også for mange standardsituationer, som brød rytmen for os, erkendte han.

Træneren roste målmand Sebastian Mielitz for de redninger, der trods alt sikrede værterne det ene point, og så bekymrede han sig over skaderne hos sine forsvarsspillere med udsigten til en vanskelig pokalkamp i Fredericia på onsdag.

- Marcs, tror jeg ikke, er så alvorlig. Kees vred lidt. Det må vi kigge på, når vi får lidt is på, og han er blevet behandlet.

- Et godt 1. divisionshold på udebane kan næsten ikke blive dårligere lodtrækning. Så det er en svær kamp, og vi vil gerne stille stærkest muligt, men vi har også en bred trup, vi kan bringe i spil. Vi må se i morgen, hvordan vi kan mønstre tingene til på onsdag.

Annonce

Anfører afviste pressen

JydskeVestkysten ville gerne have spurgt Marc Pedersen om omfanget af hans skade, men SønderjyskE-anføreren afviste at komme ud fra omklædningsrummet for at tale med pressen. Derfor er det uklart, om han er med i onsdagens pokalkamp mod sin tidligere klub, Fredericia.

Det er en kamp, Alexander Bah godt kan spille, og offensivspilleren øjner en ny mulighed for at få den sejr, han ikke fik søndag eftermiddag.

- Måske manglede vi lidt kvalitet på den sidste tredjedel, erkendte Bah, der var indblandet i det meste af det, der blev semi-farligt hos hjemmeholdet.

Han mente, at hans hold måske skulle have satset noget mere på at få alle tre point.

- Måske skulle vi have gået mere efter det, sagde han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce