Annonce
Esbjerg

Skader for millioner: To sigtes for at sætte ild til landbrugsskole

Der skete meget omfattende skader i østfløjen i den gamle hovedbygning på den fredede gamle herregård, som rummer administration og andre lokaler for Kjærgård Landbrugsskole. Branden brød ud mandag eftermiddag. Privatfoto.
En 25-årig mand fra Vejrup og en 26-årig mand, som lige nu sidder varetægtsfængslet for en række indbrud i og omkring Vejrup og for at nedbrænde en spejderhytte, sigtes nu også for indbrud og brandstiftelse på Kjærgård Landbrugsskole.
Annonce

HUNDERUP: Der skete skader for mange millioner kroner, da der mandag eftermiddag blev sat ild til kontoret i den gamle fredede skolebygning på den gamle herregård, Riber Kjærgaard, som huser kontorer og andre lokaler i administrationen på Kjærgård Landbrugsskole.

Nu sigter politiet en 25-årig mand fra Vejrup og en 26-årig mand fra Rødekro for at stå bag indbruddet og ildspåsættelsen på landbrugsskolen. De to mænd har siden et grundlovsforhør tirsdag aften siddet varetægtsfængslet med en håndfuld andre sigtelser hængende over hovedet, og hos Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter politikommissær Ole Hillerup fredag formiddag, at politiet efter flere dages efterforskning nu også sigter de to mænd for indbruddet og ildspåsættelsen på landbrugsskolen.

- Vi har fundet en række effekter, som kæder de to mænd sammen med indbruddet på landsbrugsskolen. Det er baggrunden for, at de bliver sigtet for indbrud og brandstiftelse på skolen, siger Ole Hillerup.

Ove Bonde Møller, forstander på Kjærgård Landbrugsskole oplyser, at der på nuværende tidspunkt ikke er noget overblik over omfanget af skaderne på den fredede skolebygning.

Mange sigtelser

De to mænd, som lige nu er varetægtsfængslet i fire uger og som sigtes for indbrud og brandstiftelse på Kjærgård Landbrugsskole, sigtes også for en stribe andre kriminelle forhold. De sigtes for ildspåsættelse og indbrud i en spejderhytte på Gl. Hovedvej i Vejrup. Hytten blev brændt ned til grunden. De sigtes også for indbrud og groft hærværk på Vejrup Skole. De sigtes for indbrud i idrætshallen i Hunderup samt et indbrud i en bus, som holdt på parkeringspladsen ved børnehaven i Hunderup. De sigtes også for et indbrud i et skur og udhus ved en villa på Vejrup Storegade, hvor der blev stjålet to knallerter samt en række andre effekter. Endelig sigtes de for et indbrud hos Vejrup Andels Grovvareforretning, ligesom den ældste af de to mænd, en 26-årig mand fra Rødekro sigtes for at have kørt bil i narkotikapåvirket tilstand.
Annonce

Kontor brændt ned

- Men der er sket meget omfattende skader. Skolens kontor er brændt ned til grunden, og vi har mistet uerstattelige papirer og dokumenter. Hvor mange millioner kroner skaderne på bygningen koster, ved vi ikke. Men det er skader for mange millioner kroner, fordi den røggaseksplosion, der fandt sted, har givet omfattende skader på murværk og bygning, siger Ove Bonde Møller.

Han fortæller, at branden i østfløjen i den gamle hovedbygning ikke i nævneværdig grad berører driften af skolen.

- Lige nu er vore elever sendt hjem og har derfor fjernundervisning. Men allerede i næste uge får vi elever ind, som skal afslutte deres svendeprøve, men det skal vi nu nok klare, fordi vi har et meget engageret personale på skolen, som gerne løber de ekstra meter, der skal til i en ekstraordinær situation for os, siger Ove Bonde Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Kun tre kommuner går fri af bekymrende smittetal: Nu har coronaen også godt fat i Sønderborg og Vejen

Annonce