Annonce
Sport

Skader har spoleret GGIF-pigernes sæson

Grindsted GIF har haft en svær halvsæson. Holdet er blevet ramt af mange alvorlige skader, og det er blandt årsagerne til, at pointhøsten er blevet så fattig. Foto: Alex Hermann
Stillingen i kvindernes 3. division er ikke munter læsning for Grindsted GIF. Holdet har i denne sæson været ramt af en del modgang og må derfor gå på juleferie på sidstepladsen.

Grindsted: Første halvdel af sæsonen har været op ad bakke for håndboldpigerne i Grindsted GIF. Holdet har de seneste sæsoner spillet med i den sjove ende af tabellen, men i de første 10 kampe i denne sæson er det blot blevet til to point og en placering som nummer sjok i 3. division.

Det skyldes blandt andet, at holdet er blevet ramt af flere alvorlige skader. Tre spillere er ramt af alvorlige korsbåndsskader, mens en anden af de bærende kræfter i flere måneder har befundet sig på den anden side af kloden. Det har givet udfordringer.

- Vi har ikke endnu været alle sammen samlet til træning, fordi mange har været forhindret på grund af skader, arbejde eller ferier. Så det har været lidt utaknemmeligt, erkender træner Vibeke Andersen.

Annonce

Kamp igen 5. januar

Sæsonen i kvindernes 3. division er nu halvfærdig. De første 10 kampe har blot givet en enkelt Grindsted-sejr, hvilket betyder, at GGIF må holde juleferie på sidstepladsen i rækken.

Næste kamp bliver spillet søndag den 5. januar, hvor det ubesejrede tophold fra Skive fH kommer på besøg i Lynghallen i Grindsted til en kamp, der begynder klokken 14.15.

En af de bedre kampe

Den noget kedelige sæson har dog ikke fået Grindsted-pigerne til helt at miste modet. Målet er klart for den anden halvdel af sæsonen: Holdet vil bevare sin divisionsstatus.

- Vi har givet hinanden håndtryk på, at vi skal have noget mere stabilitet. Vi skal holde sammen og sørge for at skabe noget energi, siger Vibeke Andersen, der i denne uge kunne se sit mandskab afslutte første halvdel af sæsonen med et nederlag på 27-20 hjemme i Magion mod Viborg HK.

Det var et Viborg-hold, der havde flere spillere med erfaring og var et væsentligt højere niveau - blandt andet navnkundige Heidi Astrup, hvis cv blandt meget andet indeholder guld ved både EM, VM og OL samt ni danske mesterskaber. Viborg-holdet var da også en for stor mundfuld for Grindsted, men alligevel var træneren efterfølgende fortrøstningsfuld.

- Langt hen ad vejen spillede vi en af de bedre kampe. Vi viste gode takter i forsvaret, men frem ad banen manglede vi en del, og vi fik ikke udnyttet kontraerne, siger Vibeke Andersen, som dog måtte erkende, at holdet lavede for mange tekniske fejl i angrebet.

- Der var lidt for mange fejl, og det skyldes, at vi ikke har trænet nok sammen, så løbene bliver ikke timet ordentligt, siger hun.

Viborg HK viste sig at være et bedre hold end Grindsted. Det var dog ikke i alle tilfælde, at metoderne i forsvaret var helt lovlige. Foto: Alex Hermann
Heidi Astrup har blandt meget andet vundet guld ved EM, VM og OL, ligesom hun ni gange er blevet dansk mester. Mandag aften spillede hun med på Viborg HK's tredjehold i opgøret mod Grindsted. Foto: Alex Hermann
Selvom der blev ydet en meget ihærdig indsats fra Grindsted-pigerne, rakte det ikke til point mod Viborg HK, der vandt med 27-20. Dermed må GGIF gå på juleferie på sidstepladsen i 3. division. Foto: Alex Hermann
Grindsted GIF formåede ikke for alvor at få gang i de hurtige kontraangreb. Det var en af årsagerne til, at Viborg HK trak det længste strå. Foto: Alex Hermann
Foto: Alex Hermann
Foto: Alex Hermann
Foto: Alex Hermann
Foto: Alex Hermann
Foto: Alex Hermann
Foto: Alex Hermann
Foto: Alex Hermann
Foto: Alex Hermann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];