Annonce
SønderjyskE Fodbold

Skadesforskrækkelse i SønderjyskE: Midtbaneslider har brækket hånden

Rasmus Vinderslev var i efteråret udlejet til Vendsyssel. I denne måned har han været tilbage på træningsbanen i SønderjyskE og har spillet i begge træningskampe mod AC Horsens og Kolding IF. Det var mod Kolding, han faldt uheldigt og brækkede hånden. Arkivfoto: Jacob Schultz
SønderjyskE's Rasmus Vinderslev har brækket en knogle i hånden og er ude i tre uger. Truppen har været rigeligt hårdt ramt af skader og sygdom i opstarten, mener cheftræner Glen Riddersholm.

SønderjyskE: Gurkemejegule fingre stritter ud for enden af den hvide, tykke gips.

Det er højre arm, den er gal med. Armen er bøjet opad, og Rasmus Vinderslev støtter højre albue med den frie og raske venstre hånd.

Han har smerter denne torsdag middag, for det er under et døgn siden, at han blev opereret. Hånden blev skåret op, og en skrue er sat ind for at holde sammen på knoglerne, så bruddet vokser rigtigt sammen.

Skaden skete i lørdags i træningskampen mod Kolding IF. I første omgang troede midtbanespilleren ikke selv, at det var alvorligt.

- Jeg blev tacklet, og så faldt jeg forkert ned og landede oven på hånden. Det gav et lille knæk, men jeg troede bare, at den var forstuvet, fortæller Rasmus Vinderslev.

Annonce

Træningskamp

Fredag klokken 13.00 spiller SønderjyskE træningskamp mod 1. divisionsholdet Viborg FF. Kampen spilles på kunstgræs ved Liseborg Centret i Viborg.

Tung besked

Vinderslev tog på Kolding Sygehus og måtte presse på for at få hånden røntgenfotograferet. Scanningsbillederne viste et brud på en knogle i håndroden. En bøvlet knogle, der heler dårligt ifølge Rasmus Vinderslev.

Den første besked fra lægerne var dyster.

- De første meldinger var tre måneders pause, fortæller den 22-årige midtbaneslider.

- Det kunne jeg slet ikke holde til at høre. Så er hele halvsæsonen næsten slut. Det er gået godt de første par uger af opstarten, og det var helt uoverskueligt med tre måneder. Det var godt nok tungt.

Han og klubben pressede på for at få en operation, og onsdag eftermiddag blev han opereret.

Nu venter et markant kortere forløb uden fodbold, fordi operationen speeder processen op.

- Om tre uger får jeg gips, som jeg kan tage af. Så kan jeg få en skinne på, som jeg kan spille med, siger Vinderslev.

- Jeg må lave alt andet end fysisk kontakt til om tre uger. Jeg kan gøre de ting, som smerterne tillader.

Om tre en halv uge spiller SønderjyskE forårets første kamp mod Hobro.

- Jeg håber, jeg kan nå tilbage til omkring start på forårssæsonen. Jeg håber, at jeg kan holde mig i form ved at løbe.

Midtbanen er presset

Rasmus Vinderslev er ikke den eneste SønderjyskE-spiller, der har fået en del af opstarten spoleret. Særligt midtbanen er presset, mener cheftræner Glen Riddersholm.

- Vi er hårdt ramt, når vi kigger hen over midtbanen. "Greko" (Christian Jakobsen, red.) har været syg i ti dage af opstarten, Victor Mpindi har været ude, vi har Vinderslev, som har været helt fantastisk i opstarten, som nu er skadet. Vi har sagt farvel til to midtbanespillere, Rojas og Amankwaa. Vi er godt pressede på midtbanen. Vi kan ikke træne regelmæssigt med de samme spillere, siger han.

Desuden pådrog den unge midtbanespiller Mads Hansen sig tirsdag en mindre fibersprængning. Til torsdagens formiddagstræning nøjedes Mads Albæk med let løb, da resten af holdet spillede intervalspil.

- Vi træner hårdt, og spillerne er mærkede. Det skal de være nu i uge tre. Skaderne og sygdommen har ikke noget med belastningen at gøre. Vi er hårdt ramt, men vi har ikke kunnet gøre noget ved det, siger Riddersholm.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce