Annonce
Esbjerg Energy

Skadeshelvedet er tæt på at være ovre: Esbjerg Energys stjerner på vej tilbage

Zach Pochiro vendte for en kort stund tilbage i kampen mod Rødovre før landskamppausen, men han forlod isen allerede i første periode. Tirsdag er han måske klar igen. Foto: Michael Bager
Kun to udlændinge tvivlsomme til kampen mod Herlev. Træner Mark Pederson sender for første gang i sæsonen Grayson Downing på isen, og han har store forventninger til den canadiske forward.
Annonce

Det er noget af en paradoksal situation på denne tid af sæsonen, men Esbjerg Energy-træner Mark Pederson er faktisk oprigtigt spændt på at se, hvad hans hold kan præstere i tirsdagens udekamp mod Herlev. Og nok også lidt i tvivl.

Her to måneder inde i sæsonen skulle man mene, at en træner burde have en fornuftig fornemmelse af det, men det har Mark Pederson ikke – et væld af skader har gjort de første 16 kampe til en vedvarende prøvelse.

- I kun to perioder i to kampe har vi spillet med fire hele kæder. Det er det. I resten af tiden har vi på grund af skader byttet rundt, både før og under kampene, siger Mark Pederson, der nævner en sekvens fra den sidste kamp inden landskamppausen mod Rødovre som ret typisk for denne sæson. Da vendte Zach Pochiro omsider tilbage efter en skade, og sidst i første periode humpede han så ud igen.

- Jeg har aldrig oplevet så mange skader på så mange spillere, og det værste er, at det stort set alle sammen har været forwards. Jeg er en træner, der gerne vil arbejde med stabilitet og faste kæder, men det har været umuligt, erkender Mark Pederson.

Optakt

Ishockey

Isligaen

19.00

Herlev-Esbjerg Energy

Esbjerg Energys trup

Trevor Cheek og Zach Pochiro er tvivlsomme.

JV tipper

2-4

Annonce

Debut til Downing

Men nu lysner det altså.

Til mandagens træning var kun førnævnte Pochiro og Trevor Cheek iklædt røde trøjer – det er de spillere, man helst ikke skal tackle for hårdt under træningen – til gengæld var Grayson Downing på skøjterne. Den 27-årige canadier blev skadet i sæsonens første træningskamp og spiller tirsdag aften for første gang om point i Esbjerg Energy-trøjen.

- Grayson er et naturtalent, så selv om han selvfølgelig ikke er i topform, forventer jeg faktisk, at han kan gøre en forskel med det samme, siger Mark Pederson, der sammen med holdet har lagt skuffelsen over ikke at være med i Final4 bag sig og nu er parat til at angribe ligaen.

- Når man ser på vores situation, er det på en måde utroligt, at vi kun manglede få point for at komme med i Final4, så egentlig har vi gjort det ok. Nu går turneringen ind i en ny fase, og jeg håber, at spillerne har lært af modgangen, og så håber jeg frem for alt, at vi har lagt skaderne bag os, siger Esbjerg Energys træner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Sådan leder politiet efter Jørgen: - Vi kan ikke få for meget information

Annonce