Annonce
Sport

Skadet Lars Eller rejser hjem fra ishockey-VM

David W Cerny/Reuters
Den danske NHL-stjerne har forladt VM-lejren og er rejst hjem til Washington for at pleje en skade.

NHL-stjernen Lars Eller er rejst hjem fra ishockeylandsholdets VM-lejr. Det oplyser Danmarks Ishockey Union.

Lars Eller sagde ja til at stille op ved VM, selv om han døjede med en skade. Men efter tre kampe i Kosice må han altså opgive at fortsætte.

- Lars gav et betinget tilsagn, da han sagde ja. Han sagde også, inden han kom, at han ikke var 100 procent klar, siger landsholdets general manager Kim Pedersen.

- Det var så Heinz Ehlers' (landstræner, red.) vurdering, at en Lars Eller, der ikke var 100 procent, alligevel ville være en forstærkning for os. Det synes jeg også, han har vist.

- Han er blevet vurderet efter hver kamp, og efter i går (tirsdag, red.) blev det ret hurtigt besluttet, at det var slut, og så bookede vi ham hjem, forklarer han.

Efter at have modtaget en stribe afbud op mod VM var landsholdets trænerstab meget opsat på at få Eller med til Slovakiet.

Ifølge assisterende landstræner Jens Nielsen har man hele tiden været indforstået med risikoen for, at Danmarks første Stanley Cup-vinder kun ville være til rådighed i en del af turneringen.

- Vi har vidst fra start, at han kom småskadet herned. Var han kun klar til at spille én kamp, var det fint. To kampe, fint. Nu går det så ikke mere efter tre kampe. Vores lægeteam har sagt, at de ikke kan få ham klar.

- Vi må også kigge på mennesket. Hvis han er skadet og ikke har det godt, skal vi jo heller ikke plage ham, siger Jens Nielsen.

Lars Eller nåede at lave to mål og tre assister i sine tre VM-kampe. Her nåede Danmark at samle fem point og er dermed uden for nedrykningsfare.

Midt i ærgrelsen over tabet af holdets måske bedste spiller kan det danske landshold dog glæde sig over, at Patrick Russell har meldt sig under fanerne.

Han lander i VM-lejren torsdag og skal efter planen være klar mod Finland torsdag aften.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce