Annonce
Tønder

Skakturnering med fart over feltet på Æ Træfpunkt

Skolebørn får også mulighed for at dyste ved tuneringen. PR-foto

Toftlund: Lørdag 7. december spilles der skak i Toftlund, idet fjerde afdeling af Sydjysk Grand Prix afvikles på "Æ Træfpunkt" i Jyllandsgade.

Det er efterhånden 30 år siden, der sidst har været en skakklub i Toftlund. Så det er for de fleste en ny chance for at opleve skak i byen.

Mange har ideen om, at skak er et spil, hvor spillerne tænker en evighed over hvert træk - det er ikke tilfældet her. Stævnet er et såkaldt hurtigskakstævne, det vil sige, at hver spiller har 20 minutter til hele partiet og at der tillægges fem sekunder for hvert udført træk. I alt spilles der syv runder fra kl. 9 til cirka 17.

Samtidig med dette stævne er der også en skoleskakgruppe. Alle skolebørn, som kender reglerne, kan prøve, hvordan det er at spille en turnering.

Alle er velkomne som tilskuere eller til at deltage. Man behøver ikke være medlem af en skakklub for at deltage.

Kontakt kan ske på hold@sydjysk-hk.dk eller 21 48 20 43 senest 5. december.

Annonce
Man behøver ikke være medlem af en skakklub for at deltage. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce