Annonce
Sport

Skal Bramming eller Brande hænge på i toppen?

Bramming Boldklub indleder efteråret med to udebanekampe, inden de spiller hjemme mod SGI i sæsonens tredje kamp. Arkivfoto: Lars Johansen.

Bramming: Hvem skal hænge på topholdene her tidligt på sæsonen? Det skal Bramming Boldklub og Brande IF forsøge at give et tidligt svar på onsdag aften.

Her spiller brammingenserne deres anden kamp - og anden kamp på udebane. Efter en forårssæson hvor det blev til få sejre på udebane, står nedrykkerne fra Bramming i den situation, at de kun har muligheden for at sætte gang i en tidlig stime. Men det kræver en sejr over Brande.

- Det er ikke kutyme, at vi vinder den første, så det var rart at få krydset den af, siger Bramming-træner Lasse Johansen ovenpå sejren i sæsonpremieren og fortsætter:

- Det er lidt tid siden, at vi har mødt Brande, men de ser ud til at have et par profiler og være stærke på hjemmebane. Hvis man gerne vil være et tophold, så er det en af de kampe, som man skal vinde. Da begge er to midterhold, kunne det være rart at tage første stik.

Lasse Johansen kan stille med stort set samme trup som den, der sikrede sejren i sæsonpremieren. Kun Thomas Crafack mangler.

Kampen spilles på Brande Stadion onsdag den 21. august kl. 18:30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Kolding

Fynslund gør klar til LAN-party

Annonce