Annonce
Aabenraa

Skal det lykkes at sælge? To bud på historisk villa

Aabenraa Kommune blev tvunget til at overtage Bjerggade 1, og nu er der endelig håb om, at ejendommen kan blive solgt videre. Foto: Nybolig Aabenraa
Aabenraa Kommune har fået tre bud på den historiske ejendom Bjerggade 1. De to opfylder de krav, der var stillet, og dem skal økonomiudvalget nu vurdere.

Aabenraa: Skal det lykkes denne gang? Får Aabenraa Kommune endelig solgt skibsreder Friedrich Clausens historiske villa på Bjerggade 1?

Det bliver afgjort i løbet af den kommende måned.

Efter et mislykket forsøg i fjor satte Aabenraa Kommune i juni atter den mere end 100 år gamle ejendom til salg gennem Nybolig. Denne gang til en vejledende pris på godt det halve - 550.000 kroner - men til gengæld med et krav om, at der sammen med tilbuddet skulle afleveres en plan for, hvad man har i sinde at gøre med villaen.

Da fristen udløb mandag eftermiddag, var der kommet tre bud ind.

Annonce

Tvungen overtagelse

  • Aabenraa Kommune blev tvunget til at overtage Bjerggade 1 efter en årelang strid med den tidligere ejer, der fik afslag på at rive ejendommen ned, fordi kommunen vurderede, at den er bevaringsværdig i en grad, så den ikke må fjernes.
  • Da den historiske villa i fjor blev sat til salg første gang, meldte der sig én køber, men vedkommende fik kolde fødder.

Sagen holdes lukket

De tilbud har kommunens forvaltning for kultur, miljø & erhverv kigget nærmere på, og direktør Stig Werner Isaksen kan oplyse, at to af de tre tilbud nu sendes videre til vurdering i grundsalgsudvalget, der er et underudvalg af økonomiudvalget, som tomme, kommunale bygninger hører under.

- Det er kun to af tilbuddene, der opfylder de krav, der var stillet, så derfor er det kun de to, udvalget skal tage stilling til, forklarer Stig Werner Isaksen.

Grundsalgsudvalget består af borgmester Thomas Andresen (V), viceborgmester Ejler Schütt (DF), Karsten Meyer Olesen (S), Philip Tietje (V) og Jan Riber Jakobsen (K).

Udvalget mødes i forbindelse med økonomiudvalgsmødet den 10. september. Herefter skal resten af økonomiudvalget høres, inden byrådet får sagen forelagt 18. september.

Selv om der nu ligger to seriøse bud på bordet, er det ikke sikkert, Bjerggade 1 afhændes. Kommunen har i salgsmaterialet understreget, at man ikke er forpligtet til at sælge til den udbudte pris.

Indtil der er truffet en beslutning, behandles sagen for lukkede døre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce