Annonce
Aabenraa

Skal det være Erik eller Karsten?: To kandidater klar til at udfordre borgmesteren

Karsten Meyer Olesen går efter at blive borgmester efter næste kommunalvalg. Arkivfoto: André Thorup
Socialdemokratiet har to kandidater, der begge gerne vil vælte den nuværende borgmester i Aabenraa Kommune ved næste kommunalvalg.

Aabenraa: Socialdemokratiet i Aabenraa er langsomt, men sikkert ved at spore sig ind på, hvem der skal være partiets borgmesterkandidat ved det næste kommunalvalg, der bliver holdt den 16. november 2021. Valget står mellem den nuværende gruppeformand, Karsten Meyer Olesen, og byrådspolitiker Erik Uldall Hansen.

Det blev en kendsgerning, da Socialdemokratiet i Aabenraa Kommune kiggede de indkomne forslag igennem. Partiet havde fået 19 forslag til en borgmesterkandidat. En del af dem takkede pænt nej tak, en sagde ja med det samme, mens fem lige skulle overveje situationen. Den tænkepause er nu slut, og resultatet blev, at Karsten Meyer Olesen og Erik Uldall Hansen gerne vil være borgmester.

- Jeg er meget tilfreds med de to kandidater. Vi kæmpede godt nok også for at få en kvinde til at stille op, men det lykkedes ikke, siger Jan Stubberup, der er kredsformand for Socialdemokratiet i Aabenraa.

Annonce
Vi kæmpede godt nok også for at få en kvinde til at stille op, men det lykkedes ikke.

Jan Stubberup, kredsformand for Socialdemokratiet i Aabenraa.

Klar til kamp

Socialdemokratiets to borgmesterkandidater er begge opsatte på at vælte den nuværende borgmester, Thomas Andresen (V), af pinden.

- Der skal et nyt styre til i Aabenraa Kommune, og det er jeg den rigtige til at stå bag. Jeg tror, at jeg vil blive en god borgmester, siger den 55-årige Erik Uldall Hansen, der stiller op som borgmesterkandidat for første gang.

- Hvis det skal være, så skal det være nu. Også på grund af min alder, siger Erik Uldall Hansen, der synes, det er svært at spå om hans chancer.

- Nu er det op til vores medlemmer, og skulle det glippe, så vil jeg være en god støtte for Karsten Meyer Olesen, siger han.

Karsten Meyer Olesen var også Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved det seneste kommunalvalg, og han er helt klar til at tage kampen op igen.

- De sidste fire år har været fantastiske som gruppeformand, og jeg ville ikke stille op, hvis der ikke var mulighed for at blive borgmester. Jeg tror, at borgerne gerne vil have en ny borgmester, og jeg tror også på, at det kan lade sig gøre, siger Karsten Meyer Olesen.

Byrådspolitiker Kim Brandt har også ved flere lejligheder budt sig til som borgmesterkandidat, men han har valgt ikke at stille op.

- Det er ikke foreneligt med mit nye job som konsulent for 3F i København, siger Kim Brandt.

Hvem der ender med at blive den endelige borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Aabenraa Kommune bliver afgjort ved en urafstemning den 20. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Ugen i billeder: Så du det?

Annonce