Annonce
Kultur

Skal du være med til Den store julebagedyst i Ribe?

Der er altid mange fantasifulde julekager på bordet, når Den store julekagedyst afvikles på Hotel Dagmar. Arkivfoto.
Søndag den 8. december klokken 14.00 er Hotel Dagmar og Peters Jul igen i år vært for Den store julebagedyst.

Ribe: Det er nu, man skal tilmelde sig, hvis man ønsker at deltage i Ribes store julebagedyst.

Den populære aktivitet plejer at fylde Hotel Dagmar i Ribe med masser af mennesker, der kan prøvesmage og bedømme de mange forskellige julekager.

- Det er fjerde gang, vi afholder arrangementet, og der har været fuldt hus hver gang både i antallet af gæster på hotellet og i antallet af bagere. Det er gæsterne, der bedømmer kagerne sammen med en dommer, men vi må i år på grund af lokalets størrelse begrænse antallet af både deltagere og besøgende, siger Heidi Maimburg fra Peters Jul komiteen og forklarer, at man igen i år har valgt, at der skal være en dommer med for at sikre, at det ikke kun er den bager, der har flest gæster med, der vinder.

- De eneste krav, vi stiller til kagerne, er, at der skal være jul i dem, Så det er op til deltagerne, om de vil bage småkager, klejner, honningkagehus, julelagkage eller noget helt andet, siger Heidi Maimburg.

Hvis man ønsker at deltage, skal man sende en mail til hm@ribe-byferie.dk senest 24. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce