Annonce
Aabenraa

Skal gammel gård rives ned? Corona spænder ben for borgermøder

Den nye lokalplan giver mulighed for, at ejeren af Tinggård i Stubbæk, Per Horup, kan rive bygningen ned og eventuelt erstatte den med boliger.
Den direkte debat mellem borgere og politikere lider under nedlukningen. I Stubbæk vil borgerne gerne tale med de folkevalgte om ny lokalplan.
Annonce

STUBBÆK: En ny lokalplan for Stubbæk bymidte har til formål at bevare det gamle landsbymiljø. Samtidig åbner lokalplanen op for, at en af byens gamle gårde, Tinggård, kan rives ned.

Det er en modsætning, som måske nok kunne afføde et spørgsmål eller to til politikerne, og derfor har Ensted Sogns Lokalråd da også for længst gjort kommunen opmærksom på, at der er interesse for at holde et borgermøde i byen om den nye lokalplan.

Men det er lettere sagt end gjort. Den seneste corona-nedlukning gør det umuligt at mødes rent fysisk.

- Vi ville meget gerne mødes med politikerne og stille spørgsmål og måske gøre indsigelser. Men sikkerheden kommer naturligvis i første række, siger formanden for lokalrådet, Lars Dall.

- Der er selvfølgelig den mulighed, at vi kunne afvikle borgermødet digitalt. Men det kan være en udfordring for de ældre, og det er måske netop den gruppe, der har meninger og holdninger til det her, tilføjer han.

Lars Dall er ikke afvisende over for tanken om, at høringsperioden for denne lokalplan bliver udsat, så der kan holdes et rigtigt borgermøde, når corona-epidemien ikke længere spænder ben for fysiske møder.

Annonce

Alvorlig situation

- Vi er jo i en alvorlig situation, og vi skal selvfølgelig følge de retningslinjer, der er, siger Philip Tietje (V), som er formand for vækstudvalget, hvor lokalplanerne behandles rent politisk.

- Borgerne kan sagtens ytre sig ved at indsende høringssvar, men de senere år er vi begyndt at holde borgermøder, fordi borgerne kan få svar på tvivlsspørgsmål, og høringssvarene dermed bliver mere kvalificerede.

- Vi holder møde i udvalget på torsdag, og så må vi drøfte, hvordan vi griber det her an, siger Tietje.

Han er enig i, at lokalplanen for Stubbæk bymidte måske nok kan udsættes, men der venter andre lokalplaner, der haster lidt mere, fordi investorer er klar til at sætte spaden i jorden. Det gælder for eksempel lokalplanen for det centrale Rødekro, der skal gøre det muligt at bygge boliger og anlægge en bypark i området ved Østergade, hvor det faldefærdige butikscenter ligger.

Annonce

Modsætning

Philip Tietje forstår godt, at det kan virke mærkeligt at fremlægge en lokalplan, der har til formål at bevare landsbymiljøet i Stubbæk, når den samtidig tillader, at en af gårdene rives ned.

- Virkeligheden har overhalet den nuværende lokalplan. Der er nogle bygninger, der har status som bevaringsværdige, selv om de ikke er det mere. Den nye lokalplan er en modernisering, som lever bedre op til virkeligheden. Det er jo heller ikke sådan, at den giver helt los for nedrivninger og nybygninger i Stubbæk, siger han.


Der er selvfølgelig den mulighed, at vi kunne afvikle borgermødet digitalt. Men det kan være en udfordring for de ældre, og det er måske netop den gruppe, der har meninger og holdninger til det her.

Lars Dall, formand for Ensted Sogns Lokalråd.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce