Annonce
Trekantområdet

Skal give eleverne et globalt udsyn: Fredericia Friskole opretter ny 10. klasse

Globalt udsyn bliver et af nøgleordene i det nye 10. klasses tilbud på Fredericia Friskole, der i forvejen har gode kontakter i udlandet. Friskolen har tidligere haft besøg fra Indien. Arkivfoto: Martin Ravn
Forleden meddelte Fredericia Realskole, at skolens lukker 10. klasses-tilbudet fra næste skoleår. Nu går Fredericia Friskole den modsatte vej og åbner en ny 10. klasse.

Fredericia: Når næste skoleår begynder, oprettes en ny 10. klasse på Fredericia Friskole.

Friskolen er klar med det nye tilbud under sloganet "Når det sidste skoleår skal være noget særligt", og ifølge en pressemeddelelse fra skolen bliver det et år med "masser af faglighed, teambuilding, personlig dannelse og globalt udsyn."

- Det bliver et særdeles lærerigt og spændende skoleår, der vil bidrage til at modne eleverne, gøre dem fagligt parate til at starte i en ungdomsuddannelse, drømme om et fremtidigt arbejde eller en rejse til fjerne destinationer, fortæller skolen i en pressemeddelelse.

En anden privatskole, Fredericia Realskole, har fornylig meddelt, at den fra næste skoleår dropper 10. klasses tilbudet, men nu går Fredericia Friskole altså den modsatte vej.

Den nye 10. klasse på Fredericia Friskole vil lægge vægt på at give eleverne et globalt udsyn. Der vil være timer med prøveforberedende fag, som gør de unge klar til en ungdomsuddannelse. Desuden vil der være temauger, som handler om personlig dannelse, og på friskolens årlige lejrtur skal 10. klasses eleverne til "Survival of the fittes", hvor de får prøvet deres personlige grænser af.

- Der vil også i løbet af skoleåret være indlagt en rejse til et fjernere rejsemål. Det kunne for eksempel være til Indien, som friskolen kender godt i forvejen, eller måske til Kina, lyder det i pressemeddelelsen.

Ifølge skoleleder Lars Tegen har Fredericia Friskole allerede fået mange positive tilkendegivelser om det nye tilbud. I efteråret holdes et informationsmøde om det nye tilbud.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce