Annonce
Erhverv

Slut med grænsesalg: Ændringer hos Coca-Cola får konsekvenser for Carlsberg-ansatte

Fremover skal der produceres knap så meget Coca-Cola hos Carlsberg i Fredericia. Arkivfoto: Mette Mørk
Fra årsskiftet skal Carlsberg ikke længere producere og sælge Coca-Colas produkter til den dansk-tyske grænse. Hvor mange medarbejdere der bliver berørt af forandringen, er endnu ikke afklaret.

Fredericia: En strukturel ændring hos Coca-Cola får betydning for et ukendt antal ansatte hos Carlsberg i Fredericia.

I en mail til Fredericia Dagblad oplyser kommunikationschefen for Coca-Cola Danmark, Jes Randrup Nielsen, at de produkter fra The Coca-Cola Company, der i øjeblikket bliver solgt i Tyskland ved den dansk-tyske grænse, ikke længere skal produceres på tapperierne hos Carlsberg.

- Fra 1. januar 2020 vil produkter fra The Coca-Cola Company og dets datterselskaber, der i øjeblikket bliver solgt i Tyskland ved den dansk-tyske grænse, blive leveret af Coca-Cola European Partners Deutschland GmbH, der allerede distribuerer og leverer til butikker i hele Tyskland. De pågældende butikker på den tyske side af den dansk-tyske grænse falder kontraktuelt ind under Coca-Cola European Partners' aftale med Coca-Cola, skriver Jes Randrup Nielsen.

Annonce

Vi har fortsat et langvarigt og stærkt samarbejde med Carlsberg i Danmark, der ganske som hidtil vil fortsætte med at producere, sælge og levere vores produkter til det danske marked

Jes Randrup Nielsen, kommunikationschef Coca-Cola Danmark

Vil betyde nedgang og afgang

Kasper Elbjørn, der er pressechef hos Carlsberg Danmark, bekræfter, at det kun er den del af Coca-Cola, der bliver tappet til grænsehandelen, der rykkes. Det skyldes ifølge ham, at Coca-Cola Company har omdefineret sine salgsområder i Europa, hvilket betyder, at Carlsberg fra årsskiftet ikke længere har rettighederne til at sælge Coca-Colas produkter i grænselandet mellem Danmark og Tyskland.

- Men Carlsberg Danmark vil fortsat producere og sælge en række vand og sodavand, både Schweppes, Monster og vandprodukter til grænsen, og den langsigtede aftale, som Carlsberg har med Coca-Cola i forhold til salg, produktion og distribution til danske kunder, er også uforandret, fortæller Kasper Elbjørn.

Han oplyser, at ændringen betyder en vis nedgang i volumen, hvilket vil have konsekvenser for bemandingen. Det er ifølge pressechefen endnu uvist, hvor mange medarbejdere der bliver påvirket.

- Det er ikke fastlagt, da vi fortsat prøver at minimere dem mest muligt.

Også Jes Randrup Nielsen understreger ligesom Kasper Elbjørn, at samarbejdet mellem Carlsberg og Coca-Cola fortsætter.

- Vi har fortsat et langvarigt og stærkt samarbejde med Carlsberg i Danmark, der ganske som hidtil vil fortsætte med at producere, sælge og levere vores produkter til det danske marked, skriver Jes Randrup Nielsen fra Coca-Cola Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce