Annonce
Erhverv

Slut med grænsesalg: Ændringer hos Coca-Cola får konsekvenser for Carlsberg-ansatte

Fremover skal der produceres knap så meget Coca-Cola hos Carlsberg i Fredericia. Arkivfoto: Mette Mørk
Fra årsskiftet skal Carlsberg ikke længere producere og sælge Coca-Colas produkter til den dansk-tyske grænse. Hvor mange medarbejdere der bliver berørt af forandringen, er endnu ikke afklaret.

Fredericia: En strukturel ændring hos Coca-Cola får betydning for et ukendt antal ansatte hos Carlsberg i Fredericia.

I en mail til Fredericia Dagblad oplyser kommunikationschefen for Coca-Cola Danmark, Jes Randrup Nielsen, at de produkter fra The Coca-Cola Company, der i øjeblikket bliver solgt i Tyskland ved den dansk-tyske grænse, ikke længere skal produceres på tapperierne hos Carlsberg.

- Fra 1. januar 2020 vil produkter fra The Coca-Cola Company og dets datterselskaber, der i øjeblikket bliver solgt i Tyskland ved den dansk-tyske grænse, blive leveret af Coca-Cola European Partners Deutschland GmbH, der allerede distribuerer og leverer til butikker i hele Tyskland. De pågældende butikker på den tyske side af den dansk-tyske grænse falder kontraktuelt ind under Coca-Cola European Partners' aftale med Coca-Cola, skriver Jes Randrup Nielsen.

Annonce

Vi har fortsat et langvarigt og stærkt samarbejde med Carlsberg i Danmark, der ganske som hidtil vil fortsætte med at producere, sælge og levere vores produkter til det danske marked

Jes Randrup Nielsen, kommunikationschef Coca-Cola Danmark

Vil betyde nedgang og afgang

Kasper Elbjørn, der er pressechef hos Carlsberg Danmark, bekræfter, at det kun er den del af Coca-Cola, der bliver tappet til grænsehandelen, der rykkes. Det skyldes ifølge ham, at Coca-Cola Company har omdefineret sine salgsområder i Europa, hvilket betyder, at Carlsberg fra årsskiftet ikke længere har rettighederne til at sælge Coca-Colas produkter i grænselandet mellem Danmark og Tyskland.

- Men Carlsberg Danmark vil fortsat producere og sælge en række vand og sodavand, både Schweppes, Monster og vandprodukter til grænsen, og den langsigtede aftale, som Carlsberg har med Coca-Cola i forhold til salg, produktion og distribution til danske kunder, er også uforandret, fortæller Kasper Elbjørn.

Han oplyser, at ændringen betyder en vis nedgang i volumen, hvilket vil have konsekvenser for bemandingen. Det er ifølge pressechefen endnu uvist, hvor mange medarbejdere der bliver påvirket.

- Det er ikke fastlagt, da vi fortsat prøver at minimere dem mest muligt.

Også Jes Randrup Nielsen understreger ligesom Kasper Elbjørn, at samarbejdet mellem Carlsberg og Coca-Cola fortsætter.

- Vi har fortsat et langvarigt og stærkt samarbejde med Carlsberg i Danmark, der ganske som hidtil vil fortsætte med at producere, sælge og levere vores produkter til det danske marked, skriver Jes Randrup Nielsen fra Coca-Cola Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce