Annonce
Læserbrev

Skal jeg vende hjem?

Læserbrev: I søndagens udgave af JydskeVestkysten var der en særdeles interessant voxpop, hvor fire unge mennesker blev spurgt ind til, hvorvidt de kunne finde på at flytte tilbage til Billund Kommune, når de har gennemført en videregående uddannelse. Faktisk var de unge mennesker positive over for tanken og glade for at bo i Billund Kommune, selvom de dog savner nogle muligheder.

Det er velkendt, at der hvert år er mange unge mennesker, der forlader kommunen for at gennemføre en videregående uddannelse, da vi ikke har dette i Billund Kommune. Den udfordring har de også i andre kommuner, og i eksempelvis Ringkøbing-Skjern og Hedensted kommuner har man lavet nogle tiltag for at gøre sig attraktiv over for de unge mennesker med et håb om, at flere af disse vender tilbage efter endt uddannelse.

Det tror jeg også på, at vi skal have set på i Billund Kommune. Jeg kender selv mange, der er rejst. Det er dog få, der vender tilbage. Der er således ingen tvivl om, at der er et stort potentiale for Billund Kommune. Opgaven er ikke nem, men jeg tror på, at vi kan gøre mere. Vi har ikke hverken strategi eller indsatser på området i dag.

Jeg vil se på, hvad der kan sættes i gang, så vi kan gøre os attraktive overfor de unge mennesker, der jo, for de flestes vedkommende, har haft en god og tryg barndom og start på ungdom i Billund Kommune. Det må da give grobund for, at man har lyst til at vende tilbage.

Annonce
Kris Jensen Skriver. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce