Annonce
Sønderborg

Skal skøjtebanen flyttes eller ej: Læserne har mange meninger

Åbning af skøjtebanen i Sønderborg.Foto: Timo Battefeld
Ideen om at flytte skøjtebanen fra havnen til Rønhaveplads har affødt rigtig mange holdninger blandt byens borgere - vi bringer her et udpluk.

Bjorn Andresen: Selv om Rønhavepladsen og omliggende kunne bruge et aktivitetsløft så tror jeg det vil være dødsstødet for skøjtebanen. Den ligger helt fantastisk idag og velkommer alle beboere som krydser broen om vinteren med liv. Det kan Rønhavepladsen ikke byde på.

Suzie Ødis: Det er en rigtig god placering.. Så der kan komme mere liv og mennesker ved gågaden.. Og hvis i så fjerner parkeringspladserne ved Rønhaveplads, så er der plads til jule boderne ved siden af også.

Thomas Jensen: De kan vi kigge på når de gamle kan for en ordentlig behandling og der føres flere penge til de unges uddannelser. Så kan vi måske kigge på det.

Alice Granger Johansen: Er skøjtebanen kommunal? Fint med anden placering og legeplads i forbindelse med, men... Rønhaveplads er da ALT for lille og hvad med parkering?

Line Sproegel Andersen: Den må ikke være mindre end den nuværende. Knap 500 kvm mindre er meget at tage af den, når den i forvejen er et populært sted der ofte er fyldt helt op. og så synes jeg faktisk at det er synd at bruge Rønhaveplads til det. Der er i dag mange fine arrangementer der og jeg kunne godt være bekymret for støjniveauet.

Susan Lorenzen: I Aabenraa er det en multibane med siddepladser når banen ikke bruges til skøjtebane. Der er altid unge dernede og hygge/lege når jeg kommer forbi.

Josephine Charlotte Mørk Hansen: Genial idé! Det vil også trække flere folk til bymidten om lørdagen, hvor butikkerne har åbent

Elisabeth Jurgensen Bladt: Så ryger der igen parkerings pladser i by midten. Hvor skal alle de folk der skal komme så parkere? Der hvor den ligger i dag har man en super udsigt.

Rune Damgaard Stramer: Den nuværende skøjtebanes placering er helt fantastisk og noget, som gæster i byen er imponerede over. Det vil være en dødssynd på størrelse med nedrivningen af Solofabrikken at nedlægge den.

Bodil Güttel Thomsen: Brug pengene til en bedre normering i daginstitutionerne. Børnene er vores fremtid, giv dem en god start på livet

Rita Merete Johansen: Jeg mener det er en god ide med aktivitet i den del af byen, men en reducering af skøjtebanen med ca30% er meget trist. Banen er i forvejen ikke særlig stor.

Robert Petz: Hvis man har valgt at bosætte sig i bymidten. Så må man også forvente der er lidt gang i gaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce