Annonce
Sønderborg

Skal skøjtebanen flyttes eller ej: Læserne har mange meninger

Åbning af skøjtebanen i Sønderborg.Foto: Timo Battefeld
Ideen om at flytte skøjtebanen fra havnen til Rønhaveplads har affødt rigtig mange holdninger blandt byens borgere - vi bringer her et udpluk.

Bjorn Andresen: Selv om Rønhavepladsen og omliggende kunne bruge et aktivitetsløft så tror jeg det vil være dødsstødet for skøjtebanen. Den ligger helt fantastisk idag og velkommer alle beboere som krydser broen om vinteren med liv. Det kan Rønhavepladsen ikke byde på.

Suzie Ødis: Det er en rigtig god placering.. Så der kan komme mere liv og mennesker ved gågaden.. Og hvis i så fjerner parkeringspladserne ved Rønhaveplads, så er der plads til jule boderne ved siden af også.

Thomas Jensen: De kan vi kigge på når de gamle kan for en ordentlig behandling og der føres flere penge til de unges uddannelser. Så kan vi måske kigge på det.

Alice Granger Johansen: Er skøjtebanen kommunal? Fint med anden placering og legeplads i forbindelse med, men... Rønhaveplads er da ALT for lille og hvad med parkering?

Line Sproegel Andersen: Den må ikke være mindre end den nuværende. Knap 500 kvm mindre er meget at tage af den, når den i forvejen er et populært sted der ofte er fyldt helt op. og så synes jeg faktisk at det er synd at bruge Rønhaveplads til det. Der er i dag mange fine arrangementer der og jeg kunne godt være bekymret for støjniveauet.

Susan Lorenzen: I Aabenraa er det en multibane med siddepladser når banen ikke bruges til skøjtebane. Der er altid unge dernede og hygge/lege når jeg kommer forbi.

Josephine Charlotte Mørk Hansen: Genial idé! Det vil også trække flere folk til bymidten om lørdagen, hvor butikkerne har åbent

Elisabeth Jurgensen Bladt: Så ryger der igen parkerings pladser i by midten. Hvor skal alle de folk der skal komme så parkere? Der hvor den ligger i dag har man en super udsigt.

Rune Damgaard Stramer: Den nuværende skøjtebanes placering er helt fantastisk og noget, som gæster i byen er imponerede over. Det vil være en dødssynd på størrelse med nedrivningen af Solofabrikken at nedlægge den.

Bodil Güttel Thomsen: Brug pengene til en bedre normering i daginstitutionerne. Børnene er vores fremtid, giv dem en god start på livet

Rita Merete Johansen: Jeg mener det er en god ide med aktivitet i den del af byen, men en reducering af skøjtebanen med ca30% er meget trist. Banen er i forvejen ikke særlig stor.

Robert Petz: Hvis man har valgt at bosætte sig i bymidten. Så må man også forvente der er lidt gang i gaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce